Barion Pixel

LactoAdapt® Stop

Speciális táplálkozási célú táplálékkiegészítő készítmény kutyák és macskák számára (PARNUT)

Alkalmazása ajánlott akut bélrendszeri felszívódási zavarok csökkentésére, akut hasmenés kezelésére továbbá elengedhetetlen az ezt követő rehabilitáció során is.

7 200 Ft

A LactoAdapt STOP egy kutyák és macskák számára kifejlesztett speciális táplálékkiegészítő készítmény (PARNUT), amely javallott akut bélrendszeri felszívódási zavarok csökkentésére valamint akut hasmenés esetén és az azt követő felépülési időszak során.

A kezelés időtartama maximum 7 nap. Javasoljuk, hogy hagyja abba a készítmény alkalmazását, amikor a kutya normális bélműködése helyreáll, a tüneteknek 1-7 napon belül enyhülniük kell.

A kezelést folytassa a LactoAdapt tablettával a egészséges bélrendszer helyreállítása érdekében.

2 g-os tablettában található összetevők:  
Dextróz 650 mg
Szentjánoskenyér liszt 125 mg
Élesztőtermékek inaktivált élesztőgombából (Saccharomyces cerevisiae,  Cyberlindnera jadinii) 80 mg
Útifű maghéj (Psyllium) 225 mg
Vörös szil (Ulmus rubra) 10 mg
Citrusfélékből származó pektin 100 mg
Nátrium-klorid 100 mg
Kálium-klorid 38 mg
Kálium-szulfát 6 mg

Összetétel: dextróz (szénhidrát forrás) 32,5%, útifű maghéj 11,25%, szentjánoskenyér liszt (szénhidrát forrás) 6,25%, hidrolizált állati fehérje (baromfi eredetű), citrusfélékből származó pektin 5%, nátrium-klorid 5%, élesztőtermékek inaktivált élesztőgombából (Saccharomyces cerevisiae, Cyberlindnera jadinii) 4%, zsírsavak mono-, di- és trigliceridjei (gliceril-bibehenát), szerves savak magnézium -sója (magnézium sztearát), kálium klorid 1,9%, Vörös szil (Ulmus rubra) kéreg por 0,5%, Kálium-szulfát 0,3%, inaktivált élesztő (Saccharomyces cerevisiae).

 Adalék anyagok kilogrammonként Technológiai adalékok: mikrokristályos cellulóz, nátrium -karboximetil –cellulóz, Cellulóz karboxi -metil -éter nátrium –sója, bentonit, kicsapódott és szárított kovasav; Ízesítő adalékanyagok: Schinopsis Balansae: Quebracho Colorado kondenzált csersav kivonat, nyomelemek vegyületei: cink –oxid (Zn: 5000 mg/kg)

 Analitikai összetevők: Nyers fehérje 5,47%, Nyersrost 11,91%, Nyers zsírok 4,98%, Nyers hamu 12,81%, Nedvességtartalom 6,96%, Nátrium 2,02%, kálium 1,3%

 

Bővebben a termék összetevőiről:

SZENTJÁNOSKENYÉRLISZT (Ceratonia siliqua L.)

A szentjánoskenyérfa a hüvelyesek családjába tartozó örökzöld fa, amely a Földközi-tenger medencéjének száraz és félszáraz vidékein nő. A magas cukortartalom ellenére a szentjánoskenyér hüvely oldhatatlan rostokban és mikro összetevőkben gazdag, beleértve a fenolos vegyületeket, az inozitolt (főleg a d-pinitolt) és a vitaminokat. (Aristea Gioxari 1, 2022)

YANG®:

Inaktivált élesztők keveréke, különösen a Saccharomyces cerevisiae (közismert nevén sörélesztő) és a Cyberlindnera jadinii.

A sörélesztőt (Saccharomyces cerevisiae) különösen az állatok étrendjében használják tápértéke miatt, mivel gazdag értékes makró tápanyagokban, például fehérjékben, de olyan nyomelemeket is tartalmaz, mint a szelén és a króm, a B vitaminok.

A Cyberlindnera jadinii egy élesztő, amelyet széles körben használnak tápértéke miatt, mivel fehérjében és vitaminokban is gazdag.

ÚTIFŰMAGHÉJ KUTIKULA (PLANTAGO PSYLLIUM) por

A Psyllium egy egynyári lágyszárú növény, amely spontán nő a Földközi-tenger térségében. Ennek a növénynek a magját használják fel, főleg a kutikulát vagy héját, amely különösen rostban gazdag.

Az élelmi rostok köztudottan segítenek normalizálni a vastagbél motilitását és a tranzitidőt, támogatják a gyomor-bél traktus mikroflórájának normális növekedését és üzemanyagot biztosítanak a vastagbélsejtek számára. (J.C. Alves1, 2021)

Az oldható rostok normál táplálékkal történő bevitele javítja a széklet állagát, mivel ezek a rostok nagy kapacitással vonzzák be a vizet a bél lumenébe, és azzal érintkezve gélt képeznek. Az oldható rostok befolyásolhatják a bél mikroflóra felépítését és a vastagbél felszínét is, növelve a felszívódási képességet. A mikroflóra az ilyen típusú rostokat is fermentálhatja, illékony zsírsavakat termelve, amelyek elősegítik a kolonocyták regenerálódását azáltal, hogy javítják a hasmenésből való felépülési fázist. (Wakshlag J, 2011)

A Psyllium héja kevert rostok forrása, azaz oldható és oldhatatlan is, ezért széles körben alkalmazzák házi kedvencek étrendkiegészítőjeként, mindenekelőtt a bélrendszerre gyakorolt jótékony hatás miatt.

VÖRÖS SZIL KÉREGPOR (ULMUS RUBRA)

A vörös szil (Ulmus rubra) egy fa, amely az Egyesült Államok középső és keleti régióiban nő. Hagyományosan az őslakos amerikaiak használják a gyomor-bél traktusra gyakorolt jótékony hatása miatt, a kéreg jellegzetes nyálkás váladékának nyugtató hatása miatt.

CINK-OXID

A cink egy pro-antioxidáns mikroelem, amely nélkülözhetetlen az immunrendszer egészséges fenntartásához. A gasztrointesztinális rendszerben a cink kulcsszerepet játszik a nyálkahártya integritásának megőrzésében. Vizsgálatok kimutatták, hogy a krónikus cinkhiány megváltoztatja a bélmikrobiom összetételét és működését. Ezért, tekintettel a cinknek a gyomor-bél traktusban betöltött számos pozitív biológiai funkcióira, hasmenéses időszakban történő alkalmazása nagyon fontos. (Muheet, 2018)

 CITRUSFÉLÉKBŐL SZÁRMAZÓ PEKTIN

A pektin egy élelmi rost, az étrend egyik legfontosabb összetevője. A pektinek az oldható élelmi rostok szerkezetileg heterogén csoportja, amelyek nagy mennyiségű galakturonsavat tartalmaznak. Széles hatásspektrummal rendelkeznek, különösen a gyomor-bél traktusra. Emulgeáló és zselésítő tulajdonságaiknak köszönhetően széles körben használják az élelmiszeriparban stabilizátorként és zselésítőszerként. Egészségügyi szempontból antioxidáns, citoprotektív, immunmoduláló, koleszterinszint-csökkentő, hipoglikémiás, prebiotikus és egyéb hatásokat mutatnak.

BENTONIT – MONTMORILLONIT

A bentonit a filloszilikát agyag egy sajátos fajtája, amely nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik. Vízzel érintkezve pasztát képez, amelyet ősidők óta és számos kultúrában külső és belső használatra is használtak a szervezet egészségének megőrzése érdekében.

A bentonitról kimutatták, hogy tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, polikationos kémiai természetének köszönhetően, ami a negatív töltésű toxinok felszívódásához vezet. Ezenkívül egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a bentonit agyag elősegítheti a tápanyagok felszívódását azáltal, hogy fokozza a bélflóra aktivitását. (Alessia Candellone 1, 2020)

QUEBRACHO FA KONDENZÁLT TANNIN KIVONAT

A tanninok olyan kémiai vegyületek osztálya, amelyeket különböző típusú növények állítanak elő, hogy megvédjék magukat a külső hatásoktól. Valójában keserű és fanyar ízük távol tartja azokat az állatokat, amelyek a növényből és annak terméséből próbálnak táplálkozni.

A tanninok antioxidáns tulajdonságaikról ismertek, de egyes tanulmányok kimutatták, hogy citoprotektív hatással is rendelkeznek a bélhámsejtekre, és gátolják a bél E. coli növekedését. (Serena Reggiy, 2020)

Akut hasmenés során a víz a legfontosabb tápanyag a túlzott folyadék- és elektrolitveszteség miatti esetleges kiszáradás miatt. Emiatt nagyon fontos, hogy mindig biztosítsunk friss vizet az állat számára, az elvesztett folyadékok visszanyerése érdekében.

Ugyanilyen fontos az elektrolitok, például a nátrium és a kálium integrálása magas koncentrációban. Az elektrolitok valójában a vízháztartás fontos szabályozói, szabályozzák a folyadékok áramlását a sejtekhez és onnan.

A Lactoadapt STOP nátrium-kloridot, kálium-kloridot és kálium-foszfátot tartalmaz, hogy biztosítsa ezen elektrolitok pótlását.

 DEXTROSE, közismertebb nevén glükóz hozzáadása teszi teljessé a termékprofilt. A dextróz egy egyszerű cukor, ezért jól emészthető szénhidrát. Energetizáló és élénkítő hatása miatt hasznos akut hasmenés esetén.

Javasolt alkalmazása:

Kezelés időtartalma: 1-7 nap. Az ajánlott súly szerinti mennyiséget naponta közvetlenül szájon át adagolva vagy takarmányba keverve kell beadni az orvos utasítása szerint.

Ajánlott súly szerinti napi adag
Kutyáknak & Macskáknak
10 kg testsúly alatt ½ tabletta napi kétszer
10-20 kg testsúly 1 tabletta napi kétszer
20-30 kg testsúly 2 tabletta napi kétszer
30 kg feletti testsúly 3 tabletta naponta kétszer

 Tárolási feltételek: tartsa hőtől és naptól védett hűvös, száraz helyen a terméket.

Felhasználhatósági idő: a csomagoláson jelzett ideig. A lejárati idő sértetlen csomagolású és megfelelően tárolt termékre vonatkozik.

Figyelmeztetések: Csak állatgyógyászati használatra. Gyermekektől távol tartandó. Kérjük, felhasználás után a csomagolást helyezze szelektív hulladékgyűjtő edénybe.

GYIK – Gyakori kérdések

How to take LactoAdapt STOP?
LactoAdapt STOP is a complementary feed for dogs and cats (PARNUT) indicated for the reduction of acute intestinal absorption disorders, during acute diarrhea and subsequent convalescent periods.

We suggest using the product when the symptom-diarrhea appears.

We recommend to stop administering the product when the dog’s normal intestinal activity is restored, 1 to 7 days of administration may be required;

Continue with LactoAdapt 15 or 60 tablets for normal intestinal health.

For any doubts, it is recommended to consult  the veterinarian.

The new formulation of LactoAdapt STOP® makes use of the Parnut definition (PARNUTS “Foods for Particular Nutritional Purposes”). What does it mean?
The new formulation of LactoAdapt STOP® makes use of the Parnut definition (PARNUTS “Foods for Particular Nutritional Purposes”), with it we mean the complementary dietetic feed able to satisfy a particular nutritional purpose by virtue of their particular composition or particularity manufacturing method, which clearly differentiates them from normal complementary feed.
What is the difference between Lactoadapt and LactoAdapt STOP?
They are both products designed for the intestinal well-being of dogs and cats, while the LactoAdapt ensures the maintenance of the optimal state of the intestinal tract, the LactoAdapt STOP is necessary “as needed” when one or more episodes of diarrhea occur, to restore the good bowel function and stop diarrhea.
What is the main difference between LactoAdapt, LactoAdapt STOP® and DiaGiar®?
LactoAdapt®, LactoAdapt STOP and DiaGiar® compared

 All 3 products focus on the intestinal health of dogs and cats; the first (LactoAdapt 15 and 60 pills) is indicated to maintain the well-being of the intestinal tract, therefore the benefits are better appreciated with continuous use.

The second (LactoAdapt STOP 6 pills) is specific for disorders affecting the intestinal flora (therefore the bacteria naturally present in the body) of the animal and the related problems, such as dysbiosis, diarrhea, etc.; while Diagiar is more closely linked to those that are considered “unwanted guests”, such as intestinal parasites, favoring their elimination.

What distinguishes LactoAdapt STOP® in particular, indicated for the reduction of acute intestinal absorption disorders, during acute diarrhea and subsequent periods of convalescence, from the other two products is that it is a complementary DIETARY feed, designed to act when the symptom occurs

 (e.g. diarrhoea) and the intake of the product can be stopped with its disappearance.

It is a product classified as Parnut, therefore it is able to give to the diet specific health effects, in addition to the simple nutritional value. In this case it is a product containing those raw materials useful for maintaining and / or restoring the balance of the intestinal microbiota.

DiaGiar®  is  a complementary feed indicated for intestinal well-being; however, unlike LactoAdapt and LactoAdapt Stop, it does not act directly on the flora residing in the intestine, but rather its action is directed towards what could be bacteria and/or parasites that are undesirable for the health of the animal. The formulation of DiaGiar®, with its mix of essential oils (cinnamon, tea tree, garlic, lavender and mint) and plant extracts (pepper, pumpkin seeds, chios mastic, beekeeping by-products) with antiseptic and antioxidant action, therefore it helps to keep the gastrointestinal tract healthy, if destabilized by external pathogens.

What are feeds for particular nutritional or dietetic purposes?
Dietary feeds are able to satisfy a particular nutritional purpose of the animals, whose functionality (digestive process, absorption or metabolism) are likely to be impaired momentarily or are temporarily irreversibly altered. Since taking this type of feed, the animals benefit because they respond to the needs of their state of health. Animal feed intended for particular nutritional purposes, known by the acronym

PARNUTS (Feed for Particular Nutritional Purposes) is regulated by the 2008/38 EC directive.

In comparison to the category of complementary feed,  complementary feed intended for particular nutritional  purposes 

– is defined by a precise claim,
– has a precise period of use,
– a composition profile quali-quantity suitable to satisfy a certain nutritional purpose
-and the intervention of the figure is recommended by the veterinary surgeon before use or in case of extension of the period of use.

My dog is allergic to chicken. You can use Dogoteka products which contain hydrolyzed chicken proteins (hydrolyzed animal proteins from poultry liver)?
The answer is YES, IN COMPLETE SAFETY.

Hydrolyzed chicken liver proteins are obtained from a treatment (Hydrolysis) of proteins aimed at reducing them to their smaller constituents (amino acids). The term “hydrolyzed proteins”, which is the wording to be used under the regulatory profile, can generate interpretative doubts because in practice the hydrolyzed proteins are amino acids. Hydrolysis (which is a kind of predigestion) is the process that breaks through heat, pressure or enzymatic reactions the peptide bond that holds the amino acids together to form proteins. Thus complex proteins are broken down into more or less long chains of amino acids (which no longer have the structure of proteins), up to the amino acids, the basic units. These amino acids are not recognized by the animal’s body as allergens, because the structure is completely different from the initial one, so they can be used as food in animals that have problems with the undigested (non-hydrolyzed) proteins of that food.

Accidental ingestion of whole product packaging?
We remind you that it is good practice to keep the unopened package away from the reach of children and animals, as indicated in the warnings on labels and boxes. The greatest risk in the event that a dog ingests the entire contents of the package is that it may in a hurry swallow pieces of plastic, much more harmful than the active ingredients contained in the product. However, given the variability of the subject with respect to body weight, breed and age, the advice we would like to give is to consult your veterinarian who will be able to assess the situation from time to time by knowing the dog thoroughly.
What if I have a specific question about my pet and I need personal advise?
You can contact us on Facebook, Instagram or write us an email to info@dogoteka.si