Barion Pixel

DiaGiar®

Új kiegészítő takarmány kutyák és macskák számára, amelyet a bélrendszer védelmére fejlesztettek ki. Összetétele gazdag esszenciális olajokban, amelyek természetes kivonatokkal társulnak, ezáltal antiszeptikus, emésztést javító és antioxidáns funkcióinak köszönhetően hozzájárul a belek egészséges állapotának fenntartásához.

A termék alkalmazása az alábbi esetekben javallott:

  • A kutya egészséges bélrendszerének fentartására
  • Giardia-fertőzés (Giardia canis) esetén

23 280 Ft

Összetétel:

Gyógynövények feldolgozásából származó alapanyagok: tökmag por kivonat, masztix gyanta por; hidrolizált állati fehérjék (baromfi eredetű), Méhészeti melléktermékek, maltodextrin, sztearinsav magnézium sója.

Adalékanyagok:

Vitaminok, provitaminok és kémiailag jól meghatározott hasonló hatású anyagok: 3a700 E-vitamin 5,555 mg/kg; Ízesítő anyagok: Fahéj (Cinnamomum zeylanicum Bl. C. verum J.S. Presl) –  fahéj kéreg olaj 32.2222,2 mg/kg; Ausztrál teafa (Melaleuca alternifolia Cheel) teafaolaj 24.555,5 mg/kg, Fokgyagma (Allium sativum L.) – fokhagyma kivonat 10.988,8 mg/kg, Lavandula (Lavandula angustifolia Mill.) olaj 10.844. 4 mg/kg, Brosmenta (Mentha x piperita L.) – borsmentaolaj 10.833,3 mg/kg, Fekete bors (Piper nigrum L.) kivonat 3.333,3 mg/kg; Technológiai adalékok: E460 mikrokristályos cellulóz, E551b kolloid szilícium-dioxid, E414 Gumiarábikum (Gum arabic).

 

900 milligrammos tabletta összetevőinek jellemzése
Esszenciális olajok keveréke 80,5 mg
Fahéj 29 mg
Tea fa 22,1 mg
Fokhagyma 9,8 mg
Levendula 9,7 mg
Menta 9,7 mg
Bors (Piper nigrum) tit. 95% 3 mg
Tökmag por 125 mg
Híoszi pisztáciafa 75 mg
Méhészeti termékek 75 mg
E Vitamin (Acetát) 50% 5 mg

ILLÓOLAJOK – más néven éteri olajok, szerves, nagyon illatos anyagok, amelyeket gyógy- és gyógynövényekből extrakcióval (általában desztillációval) nyernek, úgynevezett „aromás anyagok”. Kivonás után olajos, folyékony, illékony és illatos anyagokként jelennek meg, mint a növény, amelyből származnak. Annak ellenére, hogy „olajnak” nevezik őket, molekuláris szerkezetük nagyon különbözik a konyhában használatos növényi olajoktól. Összetett összetételű anyagok, amelyek a növény leghasznosabb részét képviselik, apró cseppek formájában vannak jelen a virágszirmokban, a gyümölcsök héjában, a gyantában, a fák kérgében és a gyökerekben. A zöldségben lévő mennyiség a fajtától, az éghajlattól és a talaj típusától függ. Farmakológiai szempontból az illóolajok tisztán baktériumölő funkcióval rendelkeznek: képesek elpusztítani a baktériumokat.

Az illóolajok a következőkre oszlanak: fő germicid esszenciák –állandó antibakteriális hatással (pl. fahéj, kakukkfű); közepes csíraölő esszenciák – változó antibakteriális hatású (pl. fenyő, eukaliptusz, levendula, muskátli); csíraölő talajesszenciák – a csíraölő hatás attól függ, hogy milyen talajban fejlődik ki a csíra. Vírusellenes, antioxidáns, görcsoldó és nyugtató funkciót is ellátnak. Ezért erős baktericid hatású aromás indexet állítottak fel az illóolajokra; amely megállítja a Germicid Hatásuk erejét. Az érték 0 és 1 között van, minél közelebb van az 1-hez, és annál erősebb a hatása.

FAHÉJ – A fahéj illóolaj a Cinnamomum zeylanicumból, a Lauraceae családba tartozó növényből származik; a levelekből vízgőz-desztillációval vonják ki, így sötétsárga, fűszeres és édes illatú folyadékot kapnak. A fő összetevők: transz-fahéjaldehid, cinnamil-aldehid, benzaldehid, fenil-etanol, borneol, eugenol, kumarin és fahéjsav. Attól függően, hogy az illóolajat milyen alapanyagból (levél vagy kéreg) nyerték, a két fő komponens – az eugenol és a fahéjaldehid – kapcsolata jelentősen eltér. Ebben az esetben a levelekből nyert olaj eugenolban gazdag (10-95%) és fahéjaldehidben (1-5%) szegény. Különféle tanulmányok kimutatták, hogy a fahéj illóolaj antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik a baktériumok, élesztőgombák és penészgombák ellen. A takarmányon és a kiegészítőkön belüli adagolása biztonságos, mivel „GRAS” anyagként (Generally Recognized As Safe – általánosan biztonságosnak elismert anyag) van besorolva. Ezért antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, és erőteljes, széles spektrumú antibakteriális hatást fejt ki; tulajdonképpen belső használatra, mycosis2, fermentatív enterocolitis3, bélfertőzések és paraziták okozta hasmenés esetén hasznos.

 TEAFA ILLÓOLAJ – A halványsárga színű teafa illóolaj, más néven teafaolaj, a Melaleuca alternifolia, a Mirtaceae családba tartozó növény leveleiből származik. Antiszeptikus, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságainak köszönhetően gyógyászati és kozmetikai felhasználásáról jól ismert vegyület. Ez a cserje kizárólag az ausztrál tengerparton nő, a víztükrök mellett. A Melaleuca név a görög mèlas – fekete és leukó – fehér szóból ered, a levelek sötétzöldje és a kéreg fehérje közötti kontrasztból. Az őslakosok „a természet legsokoldalúbb gyógyítójaként” határozták meg. Valójában az eredetileg zúzott levelekből nyert olajat az őslakos ausztrál törzsek aromaterápiás szerként használták fertőzések kezelésére. Kémiailag az olaj főként terpén szénhidrogénekből (különösen monoterpénekből) és szeszkviterpénekből áll, amelyek illékony és aromás tulajdonságaik, valamint a kapcsolódó alkoholokból állnak. Az olaj összetételét, hogy teafaolajnak lehessen tekinteni, 1996-ban szabályozta a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO); mivel bár az olaj több mint 100 vegyületet tartalmaz, az ISO előírja, hogy az első 15 (például terpinen-4-ol, α és γ-terpinen, 1,8-cineol, α-pinén, limonén) szükségesek a „teafaolaj” név hozzárendeléséhez. Ami az illóolajok egész osztályát illeti, a teafa esetében az antimikrobiális hatás5 főként a terpinen-4-ol tartalomnak tulajdonítható; ez a mikroorganizmusok citoplazmatikus membránfehérjéinek denaturáló képességének köszönhető.

 FOKHAGYMA ILLÓOLAJ – Közép-Ázsiában őshonos fokhagyma (Allium sativum L.), az Alliaceae család egyik faja. A hagymák alliint, egy szulfoxidvegyületet tartalmaznak, amely a hagymák jellegzetes aromáját és ízét adja. Mind a friss fokhagymát, mind annak illóolaját természetes antimikrobiális, ízesítő és antioxidánsként alkalmazzák az élelmiszeriparban. A desztillációval nyert illóolaj mindenekelőtt dimetil-triszulfidot, diallil-diszulfidot, diallil-szulfidot, diallil-tetraszulfidot, 3-vinil-[4H]-1,2-ditint, allil-diszulfidot és metil-allil-triszulfidot tartalmaz. Az olaj antimikrobiális tulajdonsága a benne található különböző diallil-szulfid származékokból származik; ezek a származékok az allicin hő hatására, desztilláció során átalakuló termékeiként jönnek létre. Valójában a kénvegyületekben a nagyobb számú kénatom nagyobb antimikrobiális aktivitást eredményez; ez magyarázza a fokhagyma jó antimikrobiális hatását.

 LEVENDULA ILLÓOLAJ – a Labiate családba tartozó Lavandula angustifolia virágos csúcsaiból desztillálással nyert illóolaj. A levendula az egyik legnépszerűbb és illóolaj; számos botanikai faj felel meg a Lavandula nemzetségnek, de csak néhány tekinthető „gyógyszernek”: Lavandula angustifolia, angol levendula; L. stoechas, francia levendulaként ismert; L. latifolia, egy mediterrán levendula; és L. intermedia, amely két faj keresztezése. A különböző levendulák hagyományos felhasználása szinte azonos, és nagy hasonlóságuk van a főbb kémiai összetevők között, köztük: linalil-acetát, linalool, β-kariofillén, transz-β-ocimen, cisz-β-ocimen, lavandulil-acetát és terpinen-4-ol. A linalol és a linalil-acetát a leggyakrabban előforduló vegyületek, és ezeknek tulajdonítják az illóolajok jellemző tulajdonságait. Antibakteriális, gombaellenes, szélhajtó (gasztrointesztinális simaizom relaxáció), gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású, és úgy tűnik, helyileg is hatásos égési sérülésekre és rovarcsípésekre.

 MENTA ILLÓOLAJ – gőzdesztillációval nyerik a Mentha piperita, a Lamiaceae családba tartozó növényből. Mentolban (a növényre jellemző monoterpénben) különösen gazdag illóolaj, kis mennyiségű szeszkviterpénnel; főleg a következőkből áll: mentol (38,45%), menton, 1,8-cineol és neo-mentol. Különféle jótékony hatásokat fejt ki, beleértve: gyomor-, szélhajtó, epehajtó és görcsoldó hatást; Valójában meteorizmus, puffadás, emésztési zavarok, vastagbélgyulladás, hasmenés, görcsök, dyspepsia esetén és általánosabban az emésztőrendszerrel kapcsolatos rendellenességek esetén hasznos. Kiváló antibakteriális; más illóolajokhoz hasonlóan különösen hatékony baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, különösen a különböző baktériumtörzsek semlegesítésében, a staphylococcus és a proteus vulgaris ellen, amelyek enterocolitist és húgyúti fertőzéseket okoznak. Antioxidáns, emellett kiváló gyógymódnak számít a bélférgesség ellen is, mivel rövid időn belül elősegíti a paraziták természetes kiürítését.

 

 VITAMINOK – A vitaminok nagy jelentőségű bioregulátorok, mivel a hormonokkal együtt enzimatikus mechanizmusokon keresztül közvetlenül és közvetve irányítják az összes élettani folyamatot. Oldhatóságuk alapján zsírban oldódókra (májban raktározódva, tartalékot jelentenek a szervezet számára), amelyek zsírokban és apoláros oldószerekben oldódnak, vízben oldódnak (nem halmozódnak fel a szervezetben, ezért nélkülözhetetlen a táplálékkal történő napi bevitelük), amelyek vízben és poláris oldószerekben oldódnak. Valamennyi vitamin felelős bizonyos feladatokért, hiányuk pedig hibás működést és/vagy diszfunkciót okozhat a szervezetben.

 E-VITAMIN – zsírban oldódó vitamin (α-tokoferol), nagyon elterjedt a növényvilágban; míg az állati szövetekben az E-vitamin kis adagokban található. A vitaminok között a legelterjedtebb, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, küzd a szabad gyökök ellen és elősegíti a sejtek megújulását. Valójában a „par excellence” fiziológiai antioxidánsnak tartják, amely megvédi az A-vitamint, valamint a telített és telítetlen zsírsavakat az önoxidációs jelenségektől. Ez a vitamin részt vesz a szintézisben és az anyagcsere folyamatokban is; felületaktív tulajdonságokkal rendelkezik, és nélkülözhetetlen számos enzim és koenzim keletkezéséhez, az aszkorbinsav és a nukleinsavak szintéziséhez. Ezenkívül képes növelni a szervezet mérgező anyagokkal szembeni toleranciáját.

 

NÖVÉNYI KIVONATOK – Napjainkban a gyógy- és gyógynövényeket használják az emberek és állatok jólétének megőrzésére; ugyanúgy használhatók a konyhában, mint a fűszerek; gyógyteák készítésénél, vagy speciális eljárásokkal dolgozott étrend-kiegészítők, állatorvosok, kozmetikumok és egyéb termékek előállításához. Minden hivatalos növény esetében a felhasznált részt (levelek, virágok, magvak, kéreg, gyökerek stb.) „drognak” nevezik. A gyógyszer tartalmazza a fitokomplexet, vagyis a növény tulajdonságait jellemző hatóanyagok összességét, amelyek kémiai szintézissel nem reprodukálhatók. A fitokomplex hatóanyagainak szinergikus munkája olyan kortárs hatások sorozatát garantálja a növénynek, amelyekkel az egyes komponens nem rendelkezik.

 BORS – A Piper nigrum, a Piperaceae családba tartozó növény gyümölcseinek speciális feldolgozásából (a szemeket közvetlenül az érettség elérése előtt szüretelik be, hagyják erjedni és száradni, amíg el nem érik a jellegzetes töpörödött és fekete megjelenést). Indiából származik, fekete borsot nyernek, amely egy széles körben használt és ismert fűszer. A fűszer kémiailag aktív és legfontosabb anyaga a piperin, egy alkaloid, amely kiváló serkentővé, tonikussá, gyomorserkentővé teszi a borsot, és a gyomornedv-elválasztás serkentésével elősegíti az emésztési folyamatot a tápanyagok felszívódásának elősegítésével (haszon a bélmozgásnál). maximális haszon a lenyelt élelmiszerből). Számos ásványi sót is tartalmaz, például káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, cinket, rezet, szelént és jódot, valamint olyan vitaminokat, mint az E, A és néhány a B csoportból. A bors számos faját is használják kezelésre. parazita betegségek kezelésére és antibakteriális szerként.

 TÖKMAG – a Curcubitaceae család egyes növényeiről gyűjtött tökmagok fontosak fertőtlenítő tulajdonságaik miatt. Esszenciális zsírsavakat, például alfa-linolsavat (omega-6) tartalmazó zsírokból állnak (kb. 40-50%); szénhidrátokból (24%) és fehérjékből (30-37%), mind a 9 esszenciális aminosav jelenlétében. A magvak lipidfrakciója magas koncentrációban tartalmaz bioaktív komponenseket is, mint például: fitoszterolok, karotinoidok, tokoferolok és fenolos vegyületek; antioxidáns hatásúak, és fontos szerepet játszanak a lipidperoxidáció csökkentésében és a fiziológiás immun-jólét fenntartásában. Ezenkívül gazdagok olyan esszenciális mikroelemekben, mint a K, Na, Cr, Mg, Zn, Cu, Mo és Se. Nagyon magas az E-vitamin tartalma is, de mindenekelőtt a cucurbitina, egy értékes aminosav, amely gyógyító, gyulladáscsökkentő és különösen fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. A hatékony fertőtlenítő hatást úgy hajtják végre, hogy a paraziták leválnak a bélfalakról, ezáltal elősegítve azok természetes kiürülését.

CHIOS MASZTIKA – Az Anacardiacee családba tartozó Lentisco növény, a Pistacia Lentiscus természetes váladékából nyert oleo-gyanta. Kéregmetszéssel a balzsamos időszakban (tavasszal) össze lehet gyűjteni az átlátszó, sárga, jellegzetes balzsamos illatú, keserű-savanyú ízű, csomóban vagy szakadásban koagulálódó váladékot. A gyanta főként illóolajat tartalmaz (alfa-pinént, béta-pinént, béta-mircént), keserűanyagot „masticina”, tanninokat, masztikonsavat, masztikorezineket, maszticinsavat és triterpén-alkoholt. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Gyulladáscsökkentő: a masztixgyantát a gyomor-rendszer gyulladásának csillapítására és a gyomorsejtek védelmére használják. Hasznos fertőtlenítő: fertőtlenítő és antibakteriális hatású, hasznos rendellenességek esetén, különösen a szájüregben. Végül antioxidáns, a monoterpének jelenlétének köszönhetően, amelyek a szabad gyökök megkötőjeként fejtik ki hatásukat.

 

A kaptár különböző termékei, amelyek a méhek munkájából származnak, általában: méz, propolisz, virágpor, méhpempő és viasz. Különféle anyagok, amelyek általában növényi eredetűek; ezek egy része azután gazdagodik a méhek különféle munkafolyamataival vagy akár emésztésével (például propolisz). A méhészeti termékekben felismert biológiai aktivitások főként a fenolos vegyületek (különösen a flavonoidok) jelentős tartalmának tulajdoníthatók. A fenolos vegyületek különböző formáiban a fő összetevők, amelyek számos élelmiszerhez kapcsolódó funkcionális tulajdonságokért felelősek, például antioxidáns, antibakteriális, vírusellenes, gyulladáscsökkentő és szívvédő hatásokért. Ezen élelmiszerek közé sorolhatjuk a kaptártermékeket, mert fenolvegyületeket tartalmaznak, amelyeket a méhek gyűjtöttek össze azokról a növényekről, amelyekből nektárt gyűjtöttek12.

Bibliography: 1 Essential Oils as Antimicrobial Agents-Myth or Real Alternative? – Molecules – 5 June 2019, Volume 24. Author: Katarzyna Wińska, Wanda Mączka, Jacek Łyczko, Małgorzata Grabarczyk, Anna Czubaszek, Antoni Szumny. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6612361/ 2 Comparison of antifungal activity of essential oils from different plants against three fungi. – Food and Chemical Toxicology – December 2019, Volume 134. Author: Fei Hu, Xiao-Fang Tu, Kiran Thakur, Fan Hu, Xiao-Li Li, Ying-Shuo Zhang, Jian-Guo Zhang, Zhao-Jun Wei. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31533060 3 Effect of cinnamon essential oil on gut microbiota in the mouse model of dextran sulfate sodium-induced colitis. – Microbiology and Immunology – 09 October 2019. Author: Ai‐li Li, Wei‐wei Ni, Qi‐min Zhang, Ying Li, Xin Zhang, Hong‐ yan Wu, Peng Du, Jun‐cai Hou, Yun Zhang. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31595527 4 Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Oil: a Review of Antimicrobial and Other Medicinal Properties. – Clinical microbiology reviews – January 2006 – Volume 19, pp 50-62. Author: Carson C.F., Hammer K.A., Riley T.V. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1360273/ 5 A comparative study of antibacterial and anti-inflammatory effects of mouthrinse containing tea tree oil. – ORAL & implantology – April 2017, Volume 10, pp 59-70. Author: C. Salvatori, L. Barchi, F. Guzzo, M. Gargari. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5516420/ 6 Insecticidal activity of garlic essential oil and their constituents against the mealworm beetle, Tenebrio molitor Linnaeus. – Scientific reports – April 2017, Volume 7. Author: Plata-Rueda A, Martínez LC, Santos MHD, Fernandes FL, Wilcken CF, Soares MA, Serrão JE, Zanuncio JC. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5397855/ 7 Chemical Composition, Antibacterial and Antioxidant Activities of Six Essentials Oils from the Alliaceae Family. – Molecules – December 2014, Volume 19. Author: : Mnayer D, Fabiano-Tixier AS, Petitcolas E, Hamieh T, Nehme N, Ferrant C, Fernandez X, Chemat F. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6271055/ 8 Effect of Lavender (Lavandula angustifolia) Essential Oil on Acute Inflammatory Response. – Evidence-based complementary and alternative medicine – March 2018. Author: Cardia, Gabriel Fernando Esteves et al. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5878871/ 9 Piper Species: A Comprehensive Review on Their Phytochemistry, Biological Activities and Applications. – Molecules – April 2019, Volume 24. Author: Salehi B, Zakaria ZA, Gyawali R, Ibrahim SA, Rajkovic J, Shinwari ZK, Khan T, Sharifi-Rad J, Ozleyen A, Turkdonmez E, Valussi M, Tumer TB, Monzote Fidalgo L, Martorell M, Setzer WN. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6479398/#B22-molecules-24-01364 10 Medicinal bioactivites and allergenic properties of pumpkin seeds: review upon a pediatric food anaphylaxis case report. – European Annals Allergy and Clinical Immunology. – November 2017, Volume 49, pp 244-251. Author: C.Chatain, I.Pin, P.Pralong, J.P.Jacquier, M.T.Leccia. Link: http://www.eurannallergyimm.com/cont/journals- articles/522/volume-medicinal-bioactivites-allergenic-properties-pumpkin-1433allasp1.pdf 11 Antioxidant and Anti-Inflammatory Properties of Mastiha: A Review of Preclinical and Clinical Studies. – Antioxidants – July 2019, Volume 5. Author: Papada E, Kaliora AC. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6681034/ 12 Functional Properties of Honey, Propolis, and Royal Jelly. – Journal of Food Science. – November 2008, Volume 73, pp R117-R124. Author: M. Viuda‐Martos, Y. Ruiz‐Navajas, J. Fernández‐López, J.A. Pérez‐Álvarez. Link: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1750-3841.2008.00966.x

 

Alkalmazási javaslat:
A DiaGiar esszenciális olajokban gazdag, emésztést javító takarmánykiegészítő tabletta, amely antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a belek egészséges állapotának fenntartásához.

A tabletta fokhagyma, levendula, teafa és borsmenta olaj felhasználásával készült. A kiegészítőt közvetlenül szájon át vagy takarmányba keverve kell beadni az orvos utasítása szerint. Friss víz mindig legyen elérhető az állatnak. Rendkívül ízletes. Használat előtt vagy a kezelés hosszabbítása esetén konzultáljon állatorvossal.

Csomagolás:
60 db tabletta, 1db tabletta 900 mg.
A tabletták elszíneződése a készítmény tipikus jellemzője, amely összefüggésben van a növényi származékok jelenlétével.

900 milligrammos tabletta
Macskáknak napi 1/4 tabletta
Kutyáknak 5 – 10 kg testsúllyal napi 1/2 tabletta
Kutyáknak 10 – 20 kg testsúllyal napi 1 tabletta
Kutyáknak 20 – 30 kg testsúllyal napi 2 tabletta
Kutyáknak 30– 40 kg testsúllyal napi 2,5 tabletta
Kutyáknak 40 kg testsúllyal napi 3 tabletta

 

Gyakori Kérdések

Javasolt-e a Diagiar® alkalmazása Giardia-fertőzés (giardiasis) diagnosztizálása után, illetve tanácsos-e az állatorvos által előírt gyógyszeres kezeléssel parhuzamosan adagolás?

A DiaGiar® táplálékkiegészítő tabletta adagolása ideálisan gyógyszerrel együtt javallott (természetesen az állatorvos utasításait betartva), amíg a giardiasis fertőzés megszűnik, és a giardia teszt negatív nem lesz. Ha nem kívánja gyógyszeresen kezelni az állatot, a DiaGiar® alkalmazása önmagában is lehetséges, de ebben az esetben a terápia hosszabb lehet. Folyatassa a kezelést egész addig, amíg a giardia teszt negatív nem lesz. Megelőzésként különösen javasolt a nyári időszakokban, amikor nagyobb eséllyel fertőződhet meg az állat.

Használhatom a Diagiart® tablettát vemhesség alatt?

A Diagiar® fokhagyma illóolajat tartalmaz, és ez az olaj megváltoztathatja a tej ízét. A vemhesség alatt már megindul a tejtermelés folyamata, és amennyiben a termék megváltoztatja a tej ízét, ez az íz megmaradhat a szoptatás időszakában is. Sajnos ez azt eredményezheti, hogy az újszülött kölykök nem kezdenek el szopni az erős íz miatt, vagy a szoptatás alatt elutasítják a tejet, mert időközben annak íze megváltozott. Ettől eltekintve a termék biztonságos az anya számára.

Mi a fő különbség a LactoAdapt®, a LactoAdapt STOP® és a DiaGiar® között?

Mindhárom termék a kutyák és macskák bélrendszerének egészségére összpontosít;

A LactoAdapt® (15 db-os vagy 60 db-os kiszerelés) biztosítja a bélrendszer optimális állapotának fenntartását illetve a normál bélflóra, azaz mikrobiom helyreállítását.

A LactoAdapt STOP® (6 db tabletta) az állat bélflóráját (tehát a szervezetben természetesen jelenlévő baktériumokat) érintő rendellenességekre és az ezzel kapcsolatos problémákra készült, pl. dysbiosis, hasmenés stb.

A Diagiar® alkalmazása pedig az olyan nem kívánatos „vendégek” jelenléte esetén ajánlott, mint például a bélparaziták, hiszen a DiaGiar elősegíti azok eliminációját.

A LactoAdapt STOP® tablettát – amely az akut hasmenés és az azt követő lábadozási periódusok során fellépő akut bélrendszeri felszívódási zavarok csökkentésére javallott – az különbözteti meg a másik két terméktől, hogy ez egy olyan speciális étrendkiegészítő takarmány, amelyet úgy terveztek, hogy a tünetek jelentkezésekor fejtse ki hatását (pl. akut hasmenés), és a készítmény használata annak megszűnésével leállítható.

Parnut besorolású termékek az egyszerű tápérték biztosításán túlmenően képesek az specifikus egészségügyi hatásokat is kifejteni. Ebben az esetben a bélflóra mikrobioták egyensúlyának fenntartásához és/vagy helyreállításához hasznos alapanyagokat tartalmazó készítményről van szó.

A DiaGiar® is egy olyan étrendkiegészítő takarmány, amely a bélrendszer jólétét szolgálja; azonban a LactoAdapt® és a LactoAdapt Stop® tablettákkal ellentétben nem közvetlenül a bélben élő flórára hat, hanem az állat egészsége szempontjából nemkívánatos baktériumok és/vagy paraziták ellen irányul. A DiaGiar® összetételének köszönhetően – illóolajok (fahéj, teafa, fokhagyma, levendula és menta) és növényi kivonatok (paprika, tökmag, chios masztix, méhészeti melléktermékek) – fertőtlenítő és antioxidáns hatású, ezért segít a gyomor-bél traktus egészségének megőrzése, ha azt külső kórokozók destabilizálják.

Miért javasoljuk a DiaGiar® és a LactoAdapt® együttes használatát?️

A DiaGiar® egy antiszeptikus hatású, a bélrendszer védelmére kifejlesztett táplálékkiegészítő tabletta, amelynek alkalmazása kifejezetten ajánlott Giardia-fertőzés esetén, hiszen a fertőzés felborítja a bélműködést és hasmenést okoz.
LactoAdapt® egyidejű használatával megfelelő kezelést biztosíthatunk az állatnak, hiszen prebiotikumok és probiotikumok bevitelével gyorsan helyreállítható a normál bélműködés.
A LactoAdapt® egy olyan speciális táplálkozási célú táplálékkiegészítő tabletta kutyák és macskák számára, amely hozzájárul a bélflóra egyensúlyának helyreállításához és fenntartásához.

Mi a különbség a fokhagyma illóolaj és a nyers fokhagyma között kutyák terápiás kezelésének alkalmazásában?

A fokhagyma illóolaj – amelyet a Diagiar® termékben használjuk fel – magas koncentrációban tartalmazza a parazita ellenes aktív hatóanyagokat. A nyers fokhagyma alkalmazásával az a gond, hogy ahhoz, hogy azonos mennyiségű hatóanyagot juttassunk az állat szervezetébe, mint azt az illóolaj koncentrátummal tesszük, hatalmas mennyiségeket kellene a nyers fokhagymából beadni – de fontos megjegyezni, hogy így a fokhagyma más hatóanyagait is teljes egészében az állat szervezetébe juttatnánk – beleértve a nagy vérszegénységet okozó tulajdonságait is, amely súlyosan károsíthatja a kutya egészségét.

Mikor javasolt a Diagiar® használata? Mennyi ideig tart a kúra / meddig szükséges a tabletta alkalmazása?

A Diagiar® tabletta alkalmazása giardia-fertőzések esetén javasolt. A Diagiar®-t a gyógyszerrel együtt kell beadni, amíg a girdiasisra való pozitivitás megszűnik. Gyógyszer nélküli használat esetén a terápia hosszabb lesz, de mindig a pozitivitás megszűnéséig szükséges adagolni (akár hónapokig);
Megelőzésként célszerű ciklikusan beadni, különösen azokon a területeken, ahol magas a giardia jelenléte illletve a tavaszi-nyári időszakban.

A DiaGiar® kiegészítő szedését követően a kutyám giardia tesztje továbbra is pozitív, mi a teendő?

Fontos kihangsúlyozni, hogy ez nem jelenti azt, hogy az állat az a kezelésre/gyógyszerre rezisztensé válik, hanem feltehetően a környezetből folyamatos újrafertőződik, mivel a Giardia fetőzéssel szemben nem alakul ki immunitás, ezért terhelt környezetben az újrafertőződés előfordulhat.
A Giardia esetében az egyik legfontosabb koncepció, hogy a protozoon a beteg belében él, ez a természetes viselkedése, hogy a bélbaktériumflórával együtt él.
A Diagiar® speciálisan vizsgált összetételével kedvezőtlen élőhelyet teremt a parazita számára. Megfelelő terápiás támogatásként javasoljuk a Lactoadapt adagolását is, hiszen a készítmény prebiotikumok és probiotikumok tartalmaz.

Biztonságos a Dogoteka termékek használata?

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a takarmány-kiegészítő készítményeinkhez felhasznált hatóanyagok megfelelő dózisban kerülnek az adalékanyagokba, annak érdekében, hogy az állatra gyakorolt jótékony hatást biztosítsák, és ne okozzanak semilyen mellékhatást vagy akár toxicitást. Ezért tanácsos betartani az ajánlott napi adagolást a leírásnak megfelelően. Előállításuk megfelel az EU által regisztrált takarmány-alapanyag-nyilvántartás irányelveinek, ahol megtalálható azon természetes hozzávalók és alapanyagok listája, amelyek alkalmazása az állatgyógyászat területen engedélyezett. 

Mi a teendő ha az állat véletlenül elfogyasztotta a csomag teljes tartalmát?

Felhívjuk figyelmét, hogy a termék (bontott  vagy bontatlan csomagolásban) a címkén és a dobozon található figyelmeztetéseknek megfelelően gyermekektől és állatoktól elzárva tartandó.  Amennyiben az állat a doboz teljes tartalmát elfogyasztja, győződjön meg róla, hogy nem nyelt le a dobozból műanyag darabokat.  Természetesen a termék összetételével kapcsolatosan azt javasoljuk, hogy konzultáljon állatorvossal, aki a helyzetnek megfelelően dönt a szükséges kezelésről – főleg ha kistesű, növendék vagy idős állatról van szó, hiszen a testtömege és az életkor befolyásolhatja a a felszívódás mértékét és gyorsaságát.

Amennyiben a háziállatom betegségét illetően tanácsra lenne szükségem, hogyan tudok kapcsolatba lépni Önökkel?

Kérjük keressen minket bizalommal akár Facebook és Instagram oldalunkon, vagy írjon a dogotekahungary@gmail.com e-mail címre.

Nyári Akció