Barion Pixel

MultiAdapt®

10 900 Ft

MultiAdapt® egy olyan többfunkciós táplálékkiegészítő készítmény, amelyet az immunrendszer védelmére fejlesztették ki, az anyagcsere és az izmok regenerálódásának támogatására szolgál.

MultiAdapt® egy olyan többfunkciós táplálékkiegészítő készítmény, amelyet az immunrendszer védelmére fejlesztették ki, az anyagcsere és az izmok regenerálódásának támogatására szolgál.

JAVASLATOK:
A napi táplálék kiegészítéseként segíti a bőr és a szőrzet kiváló kondíciójának fenntartását.
Fizikai terhelésnek kitett kutyák tökéletes izomtónusának fenntartására.
Növekedésben lévő kölykök, vemhes, szoptatós vagy idős kutyák és macskák ásványi anyag igényének kielégítésére.
Betegség utáni rehabilitáció alatt
A készítmény segít A legyengült állapotból való felépülésben, hiszem sajátos komponensei segítségével stimulálja az immunrendszer
Antibiotikumos kezelések kiegészítéseként

Összetétel:

maltodextrin, hidrolizált fehérje (csirkéből), magnézium-sztearát, Egyéb növények, algák és ezekből származó termékek – ebből: spirulina (Spirulina maxima) por; Alapanyag gyógynövények feldolgozásól nyerve: astragalus (Astragalus membranaceus L.) gyökér por, csipkerózsa (rosa canina) gyümölcs száraz por

Adalék anyagok kilogrammonként:

sűrítő: mikrokristályos cellulóz; ízesítő vegyületek: glicin, echinacea: keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia DC. Black Samson) kivonat; csomósodásgátló: kovasav; kicsapódott és szárított vitaminok, provitaminok és kémiailag jól meghatározott, hasonló hatású anyagok: kolin-klorid 50000 mg/kg, L-karnitin L-tartarát 20000 mg/kg, tiamin-hidroklorid 6000 mg/kg, C-vitamin 6000 mg/kg, kalcium-D-pantotenát 6000 mg/kg, B2-vitamin 5000 mg/kg, niacinamid 2600 mg/kg, B6-vitamin 2000 mg/kg, B12-vitamin 0,02 mg/kg, E-vitamin 800 mg/kg, k3-vitamin 1000 mg/kg, biotin 500 mg/kg, A-vitamin 238 NE/kg, D3-vitamin 0,5 NE/kg; nyomelem vegyületek: vas-szulfát-heptahidrát 8280 mg/kg, cink-oxid 5456 mg/kg, mangánszulfát-monohidrát 616 mg/kg, réz-szulfát pentahidrát 314,4 mg/kg, Élesztőgomba (Saccharomyces cerevisiae NCYC R645) által előállított L-szelenometionin 20 mg/kg, kálium jodid 10 mg/kg.

 

1 grammos tabletta összetevőinek jellemzése
A Vitamin (retinolo acetato formában) 0,238 NE/g
3 Vitamin 0,0005 NE/g
E Vitamin 0,8 mg
Tiamin-hidroklorid 6 mg
B2 Vitamin 5 mg
B6 Vitamin 2 mg
B12 Vitamin 0,00002 mg
K3 Vitamin 1 mg
C-vitamin 6 mg
Biotin 0,5 mg
Nikotinamid 2,6 mg
Kalcium-d-pantotenát 6 mg
Kolin-klorid 50 mg
Vas (szulfát-heptahidrát) 8,28 mg
Cink-oxid 5,456 mg
L-szelenometionin – élesztőgombából (Saccharomyces cerevisiae) 0,02 mg
Kálium-jodide 0,01 mg
L-Karnitine (L-tartarát) 20 mg
L-glicin 60 mg
Spirulina alga (Spirulina Maxima) 40 mg
Keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia) 10 mg
Csipkebogyó (Rosa canina 10% titrált) 20 mg
Kínai Csűdfű (astragalus membranaceus 16% titrált) 20 mg
Mangán-szulfát-monohidrát 0,616 mg
Réz-szulfát pentahidrát 0,3144 mg
A Vitamin – zsírban oldódó vitamin (retinol), amely nagyon fontos szerepet játszik a látásban, a csontok növekedésében és az immunrendszer működésének fenntartásában.

Vitamin D3 – zsírban oldódó vitamin (kolekalciferol), amely segít a rachitis leküzdésében. A D-vitamin szerepet játszik a kalcium homeosztázis szabályozó mechanizmusában, a csontváz fejlődésében és a csontok mineralizációjában.

Vitamin E – zsírban oldódó vitamin (α-tocopherol) antioxidáns hatással.

B Vitamin csoport (B1 B2 B6 B12) – ezen vízben oldódó vitaminok csoportja (thiamine, riboflavin stb.) a vegetatív idegrendszert látja el energiával és jótékonyan hat az izmokra is. Ezen kívül antioxidáns hatással is bír és támogatja az immunrendszert.

Vitamin C – vízben oldódó vitamin, amely antioxidáns hatással bír. A C Vitamin mvédi a vérplazma lipideket, a DNS-t és a fehérjét különböző oxidatív hatástól. Hasznos Immunstimulánsként fokozza a szervezet védekezőképességét.

Niacinamid (vitamin PP) – A niacinamid, másnéven Nikotinamid a B-3 vitamin származéka és az arthritis kezelésében használják, mivel segíti a porcképződést. Ez a vitamin gátolja a fehérje és lipid oxidációt, ezáltal csökkenti a szabad gyökök képződését.

Biotin and kalcium-D-pantotenát – Vízben oldódó vitaminok (Vit.H and Vit.B5, Panthenol) fontos szerepet játszanak az energiacserében és a zsírsavak szintézisében. Ezáltal főbb feladata az idegrendszer, a növekedés és a fejlődés támogatása.

Vas-Glicinát – A vas az egyik legfontosabb nyomelem. Elősegíti a vörösvértestek képződését, biztosítva ezzel a szövetek megfelelő oxigénellátását. Serkenti a máj működését, szerepet játszik a betegségekkel szembeni rezisztenciában és elengedhetetlen az immunrendszer hatékony fenntartásához.

L-Carnitine a zsírsavak membránon keresztüli szállításához nélkülözhetetlen aminosav, ezért energiavektorként működik.

Spirulina alga (Spirulina maxima) száraz kivonata – Az alapvető ásványi anyagokban gazdag, emiatt a spirulina alga az alkáli élelmiszerek közé tartozik és segíti a szövetek sav-bázis egyensúlyának helyreállítását. Ezen túlmenően gazdag növényi fehérjékben (például az A és B csoportba tartozó biliproteinekben, béta-karotinban, D-vitaminban, K-vitaminban és E-vitában) támogatja az az idegrendszert, az immunrendszert és antioxidánsként is funkcionál.

ECHINACEA kasvirág (Echinacea angustifolia DC. and Echinacea purpurea) növényi száraz kivonat – Immunstimuláló és antivírus tulajdonságokról ismert: ezért védi az immunrendszert. Képes aktiválni a limfociták fagocitikus hatását és erősíteni a specifikus immunrendszert. Ezenkívül flavonoidokat (például luteint, kaempferolt, kvercetint, apigenint); koffeinsav-származékokat (echinakozid, klorogénsav), cikóriasavat, poliolokat, alkil-amidokat és illóolajokat tartalmaz. Az echinakozid antibiotikus és bakteriosztatikus hatást fejt ki, amely gátolja a nehezen kontrollálható baktériumok replikációját; míg az echinacein a növény kortizon-szerű gyulladásgátló tulajdonságait biztosítja.

Vadrózsa/csipkerózsa (Rosa Canina) por –  A növényi rügy kivonat immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik, szabályozza a szervezet immunválaszát. A kis bogyós gyümölcsöket a C-vitamin “természetes forrásának” tekintik, ezért hozzájárulhatnak a test természetes védekezésének erősítéséhez.

Baktövis gyökér száraz kivonat (Astragalus membranaceus L.) – Az astragalus immunstimulációs, adaptogén és méregtelenítő tulajdonságairól ismert, hasznos az immunrendszer támogatása szempontjából. Az astragalus gyökerei triterpén szaponinokat, flavonoidokat és poliszacharidokat tartalmaznak. Különösen a poliszacharidok stimulálják az immunrendszert azáltal, hogy erősítik a szervezet természetes védekező mechanizmusait. A fitokomplexben található szaponin védelmet nyújt a májának, védi a vegyi- vagy mérgező anyagok okozta károsodásoktól.

L-glicin  – glicin-származék és kolin-metabolit, a dimetil-glicin (DMG) az immunrendszer stimulálására szolgál és szintén gyógyszerként alkalmazható.

Szelénelenium – A szelén alapvető ásványi anyag, antioxidánsként használható, mivel ellensúlyozza a szabad gyököket azáltal véd az öregedés ellen és fenntartja a szövetek rugalmasságát.

1 grammos tabletta
Macskáknak: átlagos 5 kg testsúllyal 1/2 tabletta reggel és este 7 napon keresztül
Majd a 8. naptól napi 1/2 tabletta 20 napon keresztül.
Kutyáknak 10 kg testsúlyig 1 tabletta reggel és este 7 napon keresztül
Majd a 8. naptól napi 1 tabletta 20 napon keresztül.
Kutyáknak 11-25 kg testsúllyal 2 tabletta reggel és este 7 napon keresztül
Majd a 8. naptól napi 2 tabletta 20 napon keresztül.
Kutyáknak 25 kg testsúly felett 3 tabletta reggel és este 7 napon keresztül
Majd a 8. naptól napi 3 tabletta 20 napon keresztül.

Csomagolás:
MultiAdapt® táplálékkiegészítő készítmény kutyák és macskák számára.
60 db tabletta, 1db tabletta 1g.

Alkalmazási javaslat:
Adagolási javaslat szerint, a súly szerinti napi mennyiség közvetlenül adható szájon át az állatnak, vagy táppal együtt.