Barion Pixel

MultiAdapt®

MultiAdapt® egy olyan többfunkciós táplálékkiegészítő készítmény, amelyet az immunrendszer védelmére fejlesztettünk ki, továbbá támogatja az anyagcsere és az izmok regenerálódásának folyamatát is. A tabletta kutyáknak és macskáknak egyaránt adható.

10 900 Ft

MultiAdapt® egy olyan többfunkciós táplálékkiegészítő készítmény, amelyet az immunrendszer védelmére fejlesztették ki, mindemellett az anyagcsere és az izmok regenerálódásának támogatására is szolgál. JAVASLATOK:

  • A napi táplálék kiegészítéseként segíti a bőr és a szőrzet kiváló kondíciójának fenntartását
  • Fizikai terhelésnek kitett kutyák tökéletes izomtónusának fenntartására
  • Növekedésben lévő kölykök, vemhes, szoptatós vagy idős kutyák és macskák ásványi anyag igényének kielégítésére
  • Antibiotikumos kezelések kiegészítéseként
  • Betegség utáni rehabilitáció alatt

A készítmény segít a legyengült állapotból való felépülésben, hiszem sajátos komponensei segítségével stimulálja az immunrendszert. Összetétel: Maltodextrin, hidrolizált fehérje (csirkéből), magnézium-sztearát, Egyéb növények, algák és ezekből származó termékek – ebből: spirulina (Spirulina maxima) por; Alapanyag gyógynövények feldolgozásól nyerve: astragalus (Astragalus membranaceus L.) gyökér por, csipkerózsa (rosa canina) gyümölcs száraz por

1 grammos tabletta összetevőinek jellemzése
A Vitamin (retinolo acetato formában) 0,238 NE/g
3 Vitamin 0,0005 NE/g
E Vitamin 0,8 mg
Tiamin-hidroklorid 6 mg
B2 Vitamin 5 mg
B6 Vitamin 2 mg
B12 Vitamin 0,00002 mg
K3 Vitamin 1 mg
C-vitamin 6 mg
Biotin 0,5 mg
Nikotinamid 2,6 mg
Kalcium-d-pantotenát 6 mg
Kolin-klorid 50 mg
Vas (szulfát-heptahidrát) 8,28 mg
Cink-oxid 5,456 mg
L-szelenometionin – élesztőgombából (Saccharomyces cerevisiae) 0,02 mg
Kálium-jodide 0,01 mg
L-Karnitine (L-tartarát) 20 mg
L-glicin 60 mg
Spirulina alga (Spirulina Maxima) 40 mg
Keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia) 10 mg
Csipkebogyó (Rosa canina 10% titrált) 20 mg
Kínai Csűdfű (astragalus membranaceus 16% titrált) 20 mg
Mangán-szulfát-monohidrát 0,616 mg
Réz-szulfát pentahidrát 0,3144 mg

Vitaminok:

A-Vitamin – zsírban oldódó vitamin (retinol), amely nagyon fontos szerepet játszik a látásban, a csontok növekedésében és az immunrendszer működésének fenntartásában.

D3 Vitamin – zsírban oldódó vitamin (kolekalciferol), amely segít a rachitis leküzdésében. A D-vitamin szerepet játszik a kalcium homeosztázis szabályozó mechanizmusában, a csontváz fejlődésében és a csontok mineralizációjában.

E Vitamin – zsírban oldódó vitamin (α-tocopherol) antioxidáns hatással.

B Vitamin csoport (B1 B2 B6 B12) – ezen vízben oldódó vitaminok csoportja (thiamine, riboflavin stb.) a vegetatív idegrendszert látja el energiával és jótékonyan hat az izmokra is. Ezen kívül antioxidáns hatással is bír és támogatja az immunrendszert.

C Vitamin – vízben oldódó vitamin, amely antioxidáns hatással bír. A C Vitamin mvédi a vérplazma lipideket, a DNS-t és a fehérjét különböző oxidatív hatástól. Hasznos Immunstimulánsként fokozza a szervezet védekezőképességét.

Niacin – A niacinamid, másnéven Nikotinamid a B-3 vitamin származéka és az arthritis kezelésében használják, mivel segíti a porcképződést. Ez a vitamin gátolja a fehérje és lipid oxidációt, ezáltal csökkenti a szabad gyökök képződését.

Mikroelemek:

Biotin and kalcium-D-pantotenát – Vízben oldódó vitaminok (Vit.H and Vit.B5, Panthenol) fontos szerepet játszanak az energiacserében és a zsírsavak szintézisében. Ezáltal főbb feladata az idegrendszer, a növekedés és a fejlődés támogatása.

Vas-Glicinát – A vas az egyik legfontosabb nyomelem. Elősegíti a vörösvértestek képződését, biztosítva ezzel a szövetek megfelelő oxigénellátását. Serkenti a máj működését, szerepet játszik a betegségekkel szembeni rezisztenciában és elengedhetetlen az immunrendszer hatékony fenntartásához.

L-Carnitine a zsírsavak membránon keresztüli szállításához nélkülözhetetlen aminosav, ezért energiavektorként működik.

Spirulina alga (Spirulina maxima) száraz kivonata – Az alapvető ásványi anyagokban gazdag, emiatt a spirulina alga az alkáli élelmiszerek közé tartozik és segíti a szövetek sav-bázis egyensúlyának helyreállítását. Ezen túlmenően gazdag növényi fehérjékben (például az A és B csoportba tartozó biliproteinekben, béta-karotinban, D-vitaminban, K-vitaminban és E-vitában) támogatja az az idegrendszert, az immunrendszert és antioxidánsként is funkcionál.

ECHINACEA kasvirág (Echinacea angustifolia DC. and Echinacea purpurea) növényi száraz kivonat – Immunstimuláló és antivírus tulajdonságokról ismert: ezért védi az immunrendszert. Képes aktiválni a limfociták fagocitikus hatását és erősíteni a specifikus immunrendszert. Ezenkívül flavonoidokat (például luteint, kaempferolt, kvercetint, apigenint); koffeinsav-származékokat (echinakozid, klorogénsav), cikóriasavat, poliolokat, alkil-amidokat és illóolajokat tartalmaz. Az echinakozid antibiotikus és bakteriosztatikus hatást fejt ki, amely gátolja a nehezen kontrollálható baktériumok replikációját; míg az echinacein a növény kortizon-szerű gyulladásgátló tulajdonságait biztosítja.

Vadrózsa/csipkerózsa (Rosa Canina) por –  A növényi rügy kivonat immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik, szabályozza a szervezet immunválaszát. A kis bogyós gyümölcsöket a C-vitamin “természetes forrásának” tekintik, ezért hozzájárulhatnak a test természetes védekezésének erősítéséhez.

Baktövis gyökér száraz kivonat (Astragalus membranaceus L.) – Az astragalus immunstimulációs, adaptogén és méregtelenítő tulajdonságairól ismert, hasznos az immunrendszer támogatása szempontjából. Az astragalus gyökerei triterpén szaponinokat, flavonoidokat és poliszacharidokat tartalmaznak. Különösen a poliszacharidok stimulálják az immunrendszert azáltal, hogy erősítik a szervezet természetes védekező mechanizmusait. A fitokomplexben található szaponin védelmet nyújt a májának, védi a vegyi- vagy mérgező anyagok okozta károsodásoktól.

L-glicin  – glicin-származék és kolin-metabolit, a dimetil-glicin (DMG) az immunrendszer stimulálására szolgál és szintén gyógyszerként alkalmazható.

Szelénium – A szelén alapvető ásványi anyag, antioxidánsként használható, mivel ellensúlyozza a szabad gyököket azáltal véd az öregedés ellen és fenntartja a szövetek rugalmasságát.

Adalék anyagok kilogrammonként: sűrítő: mikrokristályos cellulóz; ízesítő vegyületek: glicin, echinacea: keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia DC. Black Samson) kivonat; csomósodásgátló: kovasav; kicsapódott és szárított vitaminok, provitaminok és kémiailag jól meghatározott, hasonló hatású anyagok: kolin-klorid 50000 mg/kg, L-karnitin L-tartarát 20000 mg/kg, tiamin-hidroklorid 6000 mg/kg, C-vitamin 6000 mg/kg, kalcium-D-pantotenát 6000 mg/kg, B2-vitamin 5000 mg/kg, niacinamid 2600 mg/kg, B6-vitamin 2000 mg/kg, B12-vitamin 0,02 mg/kg, E-vitamin 800 mg/kg, k3-vitamin 1000 mg/kg, biotin 500 mg/kg, A-vitamin 238 NE/kg, D3-vitamin 0,5 NE/kg; nyomelem vegyületek: vas-szulfát-heptahidrát 8280 mg/kg, cink-oxid 5456 mg/kg, mangánszulfát-monohidrát 616 mg/kg, réz-szulfát pentahidrát 314,4 mg/kg, Élesztőgomba (Saccharomyces cerevisiae NCYC R645) által előállított L-szelenometionin 20 mg/kg, kálium jodid 10 mg/kg.

1 grammos tabletta
Macskáknak: átlagos 5 kg testsúllyal 1/2 tabletta reggel és este 7 napon keresztül Majd a 8. naptól napi 1/2 tabletta 20 napon keresztül.
Kutyáknak 10 kg testsúlyig 1 tabletta reggel és este 7 napon keresztül Majd a 8. naptól napi 1 tabletta 20 napon keresztül.
Kutyáknak 11-25 kg testsúllyal 2 tabletta reggel és este 7 napon keresztül Majd a 8. naptól napi 2 tabletta 20 napon keresztül.
Kutyáknak 25 kg testsúly felett 3 tabletta reggel és este 7 napon keresztül Majd a 8. naptól napi 3 tabletta 20 napon keresztül.

Csomagolás: MultiAdapt® táplálékkiegészítő készítmény kutyák és macskák számára. 60 db tabletta, 1db tabletta 1g. Alkalmazási javaslat: Adagolási javaslat szerint, a súly szerinti napi mennyiség közvetlenül adható szájon át az állatnak, vagy táppal együtt.

GYIK – Gyakori kérdések

When can MultiAdapt be useful for my dog/cat?
MultiAdapt can be useful in case of:
+ nutritional deficiencies + particular conditions such as pregnancy and breastfeeding + in growing puppies and elderly dogs and cats + to maintain perfect muscle tone in working and sports dogs + states that need integration to improve performance (for example at the muscle level, to increase the immune system, etc.) + states of recovery from normal conditions (for example in a post-operative convalescent period) + in the convalescence of debilitating diseases due to stimulation of immune defenses due to its specific components + to maintain the skin and the hair in excellent conditions MultiAdapt – Formulated specifically for dogs and cats that need a balanced and effective support for their well-being Multiadapt has a composition that includes various ingredients, useful individually, even more effective in synergy with each other.
Why is the use of MultiAdapt indicated in very active dogs, subjected to efforts or intense work, how can the product help them?
The increase in physical activity involves the necessary increase in nutritional requirements of vitamins and minerals that the complete feed (kibble / wet) cannot guarantee in the quantities indicated in the daily ration. All this generates an important physiological stress. Multiadapt is an easily absorbed multivitamin of nutrients specially added to combat this stressful condition.
Why is it useful to give to the puppy the MultiAdapt in addition to the DogoJunior?
DogoJunior is a complementary feed formulated in particular for dogs and cats in phase of growth to favor a harmonious development of the bones and joints and to support the puppies in growth, particularly in the phase of ossification. It is therefore recommended IN A VERY DELICATE PHASE OF THE DOG’S LIFE AS THE STRUCTURE IS FORMED FOR WHAT THE ADULT DOG WILL BE IN THE FUTURE, which is why it makes sense to support it with its use in association with the MultiAdapt; In fact, MultiAdapt is a complementary feed useful for promoting the immune defenses and normal energy metabolism; Therefore indicated in all cases where additional balanced and effective support is required for the animal’s well-being (see puppy growth phase).
My dog eats kibble daily if I also give him the MultiAdapt can I cause him a hypervitaminosis? Is it correct to add to the dog an additional intake through the MultiAdapt even if he takes vitamins through the kibble?
The complete feed provides the amount of nutrients essential for the correct physiology of dogs and cats. On numerous occasions (increased physical activity, post-convalescence recovery, period of intense environmental stress) an increase in the intake of some nutrients may be necessary. MultiAdapt contains a necessary quantity of these active ingredients to be able to compensate for these moments of stress, but has a quantity of additives (vitamins and minerals) significantly lower than the indicated limits. This leads to safe intake as a complementary feed. It is important to maintain the recommended daily ration for the weight of the animal indicated on the label.
Mi a teendő ha az állat véletlenül elfogyasztotta a csomag teljes tartalmát?

Felhívjuk figyelmét, hogy a termék (bontott  vagy bontatlan csomagolásban) a címkén és a dobozon található figyelmeztetéseknek megfelelően gyermekektől és állatoktól elzárva tartandó.  Amennyiben az állat a doboz teljes tartalmát elfogyasztja, győződjön meg róla, hogy nem nyelt le a dobozból műanyag darabokat.  Természetesen a termék összetételével kapcsolatosan azt javasoljuk, hogy konzultáljon állatorvossal, aki a helyzetnek megfelelően dönt a szükséges kezelésről – főleg ha kistesű, növendék vagy idős állatról van szó, hiszen a testtömege és az életkor befolyásolhatja a a felszívódás mértékét és gyorsaságát.

Difference between MultiAdapt and FertiAdapt
MultiAdapt is a complementary feed useful for promoting the immune defenses and normal energy metabolism therefore it can be used in cases of:
+ nutritional deficiencies + states of recovery of normal conditions (for example post-surgery) + in pregnancy and lactation + in puppies in growth (also associated with DogoJunior) + in elderly subjects + in working dogs and sport dogs to maintain muscle tone -to implement muscle performance or immune defenses + in the convalescence of debilitating diseases + to maintain healthy skin and coat + cases in which a balanced and effective support is required for the well-being of the animal. FertiAdapt, on the other hand, is a dietary complementary feed for dogs and cats intended for particular nutritional purposes, for the preparation of estrus and reproduction therefore only and exclusively useful in a particular phase of the life of the animal; Specifically: + for the female from the last phase of heat until the first ultrasound that confirms the pregnancy. (in next heat) In the female we recommend once the pregnancy has been confirmed to suspend FertiAdapt and to continue with the MultiAdapt. + for the male during the periods of reproductive activity. In males, we recommend combining the MultiAdapt with the FertiAdapt for greater performance.
My dog is allergic to chicken. In Dogoteka products there is the aroma of liver (from poultry). Can a dog allergic to chicken take Dogoteka products?
The answer is YES. ABSOLUTELY AND IN FULL SECURITY.
Animal proteins (liver flavoring) ARE HYDROLYZED. When hydrolysed, animal proteins are inactivated (Enzymes are inactivated inside them). This means that they do not develop allergic reactions in those who take them. This is practically an inactivation process of enzymes that ensures the absence of allergy in the intake.
Biztonságos a Dogoteka termékek használata?

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a takarmány-kiegészítő készítményeinkhez felhasznált hatóanyagok megfelelő dózisban kerülnek az adalékanyagokba, annak érdekében, hogy az állatra gyakorolt jótékony hatást biztosítsák, és ne okozzanak semilyen mellékhatást vagy akár toxicitást. Ezért tanácsos betartani az ajánlott napi adagolást a leírásnak megfelelően. Előállításuk megfelel az EU által regisztrált takarmány-alapanyag-nyilvántartás irányelveinek, ahol megtalálható azon természetes hozzávalók és alapanyagok listája, amelyek alkalmazása az állatgyógyászat területen engedélyezett. 

Amennyiben a háziállatom betegségét illetően tanácsra lenne szükségem, hogyan tudok kapcsolatba lépni Önökkel?

Kérjük keressen minket bizalommal akár Facebook és Instagram oldalunkon, vagy írjon a dogotekahungary@gmail.com e-mail címre.