Barion Pixel

DogoDigestive®

A DogoDigestive® egy tabletta formátumú táplálékkiegészítő kutyáknak és macskáknak, amely betain-hidrokloridot, mangót, tárnicsot (Gentiana) és orvosi angyalgyökeret (Angelica Archangelica) tartalmaz.

A DogoDigestive® hozzájárul a normál gyomor és bélműködéshez, hiszen az emésztés folyamatának minden fázisát támogatja.

A tabletta beadása a főétkezések előtt javasolt.

15 % kedvezmény (az akció 2024.06.30. éjfélig tart)

12 900 Ft

DogoDigestive®

A táplálkozás minden élőlény számára alapvető igény, ezért fontos, hogy kedvence étrendje kiegyensúlyozott és változatos összetételű legyen, a jó közérzet és a hosszú élet érdekében. Kiemelten fontos a bevitt táplálék (ipari vagy házi készítésű) megfelelő emésztése, különös tekintettel arra, hogy a kutyák és macskák emésztése, akárcsak az embernél, rendkívül összetett folyamat – és több órát vesz igénybe (átlagosan 24 és 36 között kutyáknál és macskáknál) – a szerveknek tökéletes harmóniában kell lenniük. A Dogoteka úgy határozott, hogy megalkotja a DogoDigestive tablettát, amely egy rendkívül innovatív takarmánykiegészítő, hiszen olyan aktív összetevőket tartalmaz, mint a mangó, a magnólia, az ánizs, a tárnics (vagy encián) és az arkangyal gyökér, mindezekkel támogatva az emésztési folyamat minden szakaszát.

A DogoDigestive emésztést serkentő, görcsoldó, enzimatikus és eupeptikus hatású hatóanyagokat és szélhajtó növényeket tartalmaz (a keserű összetevők kedveznek a gyomorváladéknak).

Összetétel: Hidrolizált állati fehérje (baromfi eredetű), inaktivált élesztő (Saccharomyces cerevisiae); maltodextrin; friss gyümölcsök és zöldségek feldolgozásából származó termékek és társtermékek (Mango – Mangifera indica L. – gyümölcspor) 4%; gyógynövények feldolgozásából származó termékek (Gentian – Gentiana lutea L. – gyökérpor 4%, Angelica – Angelica archangelica L. – gyökérpor 4%, ánizs – Pimpinella anisum L. – gyümölcspor 2,5%),  Sztearinsav magnézium sója; Feldolgozásból származó termékek gyógynövényekből ( Magnolia – Magnolia officinalis Rehder & Wilson – kéregpor 2%), gombákból (Aspergillus Oryzae) származó egysejtű fehérjék; zsírsavak monodi és trigliceridjei (gliceril-behenát)

Adalékok kilogrammonként: vitaminok, pro-vitaminok és kémiailag jól meghatározott, hasonló hatású anyagok: Betain-hidroklorid 180.000 mg/kg

Technológiai adalékok: Mikrokristályos cellulóz; kicsapódott és szárított kovasav

1 g-os tablettában található összetevők:
Betain-hidroklorid: 180 mg
Mangó gyümölcs: 40 mg
Tárnics gyökér: 40 mg
Angyalgyökér gyökér: 40 mg
Ánizs: 25 mg
Magnolia: 20 mg

 

Bővebben a termék összetevőiről:

MANGÓ (Mangifera indica L.)

A mangó gyomorégéstől szenvedőknek ajánlott, mert nagy mennyiségben tartalmaz -főként fehérje típusú – enzim emésztést serkentő anyagokat. A mangónak számos olyan tulajdonsága van, amelyek tökéletesíti az emésztőrendszer működését. Például emésztőenzimek azon csoportját tartalmazza, amelyek képesek lebontani a nagy élelmiszermolekulákat, így ezek könnyen felszívódnak. Ezek az enzimek képesek az összetett szénhidrátokat cukrokra, például glükózra és maltózra bontani.

A mangó természetes forrása az emésztőenzimeknek, például a proteáznak és az amiláznak, amelyek elősegítik a fehérjék és szénhidrátok lebontását az emésztés során. Ezek az enzimek elősegítik a tápanyagok emésztését és felszívódását a kutya bélrendszerében, hozzájárulva a táplálék jobb felszívódásához.

MAGNÓLIA (Magnolia officinalis Rehder & Wilson)

A magnólia segíti az emésztési folyamatot, szabályozza a gyomor-bélrendszer motilitását és egyensúlyba hozza a száj baktériumflóráját. Ezenfelül elősegíti a gázok és a testnedvek elvezetését. Görcsoldó hatású.

ÁNIZS (Pimpinella anisum L.), TÁRNICS vagy Encián (Gentiana lutea L.), ANGELICA (Angelica archangelica L.)

Az ánizs, az encián és az angyalgyökér olyan gyógynövények, amelyek emésztést elősegítő és szélhajtó tulajdonságaikról ismertek, azaz képesek enyhíteni az emésztőrendszeri betegségeket és azok tüneteit, mint például a puffadást és a hányingert . Ezek a gyógynövények illóolajokat és aktív vegyületeket tartalmaznak, amelyek elősegítik a bélmozgást és az epe kiválasztását, hozzájárulva a zsírok jobb emésztéséhez és a bélgyulladás megelőzéséhez.

Az ánizs segíti a bélrendszert perisztaltikáját. Fontos tulajdonságai közé tartozik hogy a benne lévő anetolnak köszönhetően csökkentik a hasi kiteltséget, gátolják a bélfermentációt és a puffadást azáltal, hogy ellazítják a bél simaizmait. Nyugtató és görcsoldó hatása.

Az angyalgyökér emésztést serkentő, tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik, nehéz vagy lassú emésztés esetén jól használható. Étvágytalanság esetén is hasznos. Görcsoldó és eupeptikus ( étvágy fokozó) hatása van.

A tárnicsot különféle készítményekben használják az emésztés elősegítésére, mivel közvetlen hatása van ez egyes reflexmechanizmusokra (vagális inger) ezáltal fokozza a gyomor motilitását és a gyomor peptikus hidroklorid szekrécióját. Az encián az étvágy serkentésére és a diszpepsziás rendellenességek, például a teltségérzet és a puffadás kezelésére is szolgál. Az encián magas keserűanyag-tartalmának köszönhetően nagyon hasznosnak bizonyult a fent említett betegségek kezelésében. Ezek az anyagok ugyanis képesek az ízreceptorok stimulálásával serkentik a nyál- és a gyomornedv-elválasztást. Mindez tehát az étvágy növekedését, az emésztési folyamatok javulását és az esetleges diszpepsziás rendellenességek csökkenését eredményezi.

Gyulladáscsökkentő, vizelethajtó és a májvédő és az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatása régóta ismert.

Összefoglalva, a természetes emésztőenzimeket és szélhajtó gyógynövényeket tartalmazó élelmiszerek fogyasztása jótékony hatással lehet a kutyák emésztési folyamataira javítva az emésztést és tápanyag-asszimilációt, és csökkentve a gyomor-bélrendszer kellemetlen érzéseit. Fontos azonban, hogy mindig konzultáljon állatorvosával, mielőtt változtatna kutyája étrendjén.

 BETAINE HCL

A betain a szervezet természetes tápanyaga, mely segít megelőzni az emésztőrendszer- koszorúér-, és egyéb izombetegségeket. Sósavval látja el a szervezetet és nélkülözhetetlen a B12-vitamin, a kalcium és a vas felszívódásához.

Közreműködik az emésztésben azáltal, hogy sósavat biztosít, amely szükséges a fehérjék emésztési folyamataihoz. Hatásával elkerülhető a sejtek kiszáradása a jelenlévő víz mennyiségének kiegyensúlyozásával. Közreműködik a folyadékok szállításában is a testben.

A gyomorégést, az emésztési zavarokat, a puffadást és a refluxot gyakran a túlzott savtermelés okozza. Azonban ezek a tünetek gyakran a gyomor sósavtermelésének hiányához kapcsolódnak, melynek tünetei gyakran megegyeznek a gyomor túlsavasodásával.

A betain HCL növeli a sósav szintjét a gyomorban, ami szükséges a megfelelő emésztéshez és a táplálék lebomlásához. A fehérjék teljes emésztéséhez és az aminosavak felszívódásához normál mennyiségű sósav szükséges. A B12-vitamin élelmiszerekből történő kinyeréséhez is szükséges. A betain HCL ezért segít a gyomor savszintjének helyreállításában .

Alkalmazási javaslat:

Az ajánlott mennyiséget naponta közvetlenül szájon át adagolva vagy takarmányba keverve kell beadni az orvos utasítása szerint

Étkezés előtt ajánlott beani. Mindig biztosítson friss vizet az állatnak.

Napi Adagolás

Az állat súlya Ajánlott napi adag
Kutyáknak
10 kg testsúlyig napi 1 tabletta
10-20 kg testsúllyal napi 2 tabletta
20-30 kg testsúllyal napi 3 tabletta
30-40 kg testsúllyal napi 4 tabletta
40 kg testsúly felett napi 5 tabletta
Macskáknak               
5 kg testsúlyig ½ tabletta
5 kg testsúly felett 1 tabletta

Tárolás:A csomagolás felbontása után gondosan zárja le és tartsa hűvös, száraz helyen a terméket.

Kiszerelés: 30 db 1 g-os osztható tabletta (nettó súly: 30 g)

GYIK – Gyakori kérdések

Milyen esetben javallott a DogoDigestive® alkalmazása?

A DogoDigestive® minden kisállat számára javasolt, hiszen alkalmazása az emésztés támogatását szolgálja, függetlenül attól, hogy kedvence házilag vagy iparilag készült tápot fogyaszt. A termék aktív összetevőinek köszönhetően az emésztés minden szakaszát megtámogatja.

Milyen hosszú egy DogoDigestive® kúra, meddig lehet a tabettát adagolni?

DogoDigestive® tabletta folyamatosan szedhető, amíg az állat emésztési problémája fennáll, vagy emésztési gondjai meg nem szűntek.

Az aktív összetevőinek köszönhetően, a DogoDigestive® segít a normál emésztési folyamat helyreállításában.

Mikor javasolt a DogoDigestive® beadása: étkezéshez kötve vagy étkezések között?

A DogoDigestive® beadása a főétkezések előtt javasolt, hogy megfelelően támogassa a teljes emésztési folyamatot.

Abban az esetben, ha a kutya több részletben fogyasztja el a napi táp adagját, hogyan adagoljam a DogoDigestive® tablettát?
A DogoDigestive® beadását minden esetben az étkezés előtt javasoljuk, ezzel is elősegítjük, hogy az emésztés minden szakaszát támogassa.
Beadása fél órával az étkezést megelőzően a legoptimálisabbb, hiszen a gyomorsavat szabályozva előkészíti a megfelelő emésztést.
Abban az esetben, ha egy olyan 18 kg-os állat tabletta szükségletét vesszük példának, akinek a napi táp adagja két részre van osztva, úgy mindkét étkezés előtt fél órával javasoljuk az 1-1 db tabletta beadását. Ebben az esetben az adagolás testsúlynak megfelelően napi két tabletta.
Miért szükséges a DogoDigestive® adagolása ha az állat (nedves vagy akár száraz) tápot eszik?

Ha az állat kizárólag feldolgozott formában jut az ételhez, azaz száraz vagy konzerves táp formájában, előfordulhat, hogy nem jut hozzá a megfelelő számú enzimhez, amelyek a friss élelmiszerekben, otthon elkészített takarmányban megtalálhatóak, még akkor sem ha a tápok kifejezetten állatok számára lettek kifejlesztve és az adagolások ennek megfelelően lettek megállapítva.

Annak ellenére, hogy az állat szervezete enzim termelésre képes, mégis nagyon fontos az elfogyasztott élelmoszerben megtalálható természetes enzim az optimális emésztéshez.

A természetben előforduló emésztőenzimek olyan fehérjék, amelyeket a szervezet az ételek lebontására és az emésztés elősegítésére állít elő.  Ezek nagy mennyiségben megtalálhatóak továbbá számos friss élelmiszerben is.

Általában a gyomor, a belek, a máj és a hasnyálmirigy aktivitása biztosítja a megfelelő enzimatikus támogatást a különböző szerves funkciók ellátásához, de néha alulműködés léphet fel.

Bizonyos, természetes emésztőenzimekben gazdag élelmiszerek fogyasztása segít a megfelelő mennyiség visszaállításában, ezzel is javítva az emésztési folyamatokat és az egyensúly helyreállítását. Ez azonban nem minden esetben elégséges, de az is előforduhat, hogy az állatnak nagyobb mennyiség javallot az étrendjében.

Ezen túlmenően a túlzott feldolgozottságú táp fogyasztása esetén – amely keményítő- és szénhidráttartalmú élelmiszereben gazdag* – kedvencének speciális emésztőenzim-összetételre van szüksége, amely képes legyen a nagy szénhidrátbevitelt feldolgozni.

*beleértve a rizst, az ősi magvakat, a burgonyát vagy a hüvelyeseket is

A finomított élelmiszerekre épülő diéta mellett, akár egy stresszes időszak vagy kialakult ételintolerancia is vezethet az emésztőenzimek hiányához vagy nem megfelelő emésztéshez.

Amennyiben a felsoroltak közül bármelyiket is tapasztalja, kérjük konzultáljon állatorvosával és építse be a DogoDigestive® tablettát az állat étrendjébe.

Milyen aktív összetevőket tartalmaz a DogoDigestive®? És hogyan segítik a benne található természetes hatóanyagok a kutyák és macskák emésztési folyamatát?

A DogoDigestive® egy rendkívül innovatív kiegészítő takarmány, amely olyan aktív összetevőket tartalmaz, mint a mangó, a magnólia, az ánizs, a gentian és az angyalgyökér, amelyek támogatják és elősegítik az érzékeny emésztési folyamat minden szakaszát.

Íme néhány jótékony hatás, amelyet ezek a természetes hatóanyagoknak biztosítanak:

  • A mangóban található enzimek elősegítik a hatékony emésztést.
  • Ezek az enzimek elősegítik a tápanyagok emésztését és felszívódását a kutya vagy macska beleiben, hozzájárulva a jobb tápanyag felszívódásához.
  • A magnólia támogatja az emésztést és görcsoldó hatású.
  • Az ánizs, az encián és az angyalgyökér emésztést elősegítő és szélhajtó tulajdonságaikról ismert gyógynövények, amelyek képesek enyhíteni a gyomor-bélrendszeri rendellenességeket és azok tünetet, mint például a puffadás, hányinger és hasi duzzanat. Ezek a gyógynövények illóolajokat és aktív vegyületeket tartalmaznak, amelyek elősegítik a bélmozgást és az epe kiválasztását, hozzájárulva a zsírok jobb emésztéséhez és a bélgyulladás csökkentéséhez.

 Összefoglalva, a természetes emésztőenzimeket és szélhajtó gyógynövényeket tartalmazó tápok fogyasztása előkészíti és segíti a kutyák és macskák emésztési folyamatának szakaszait, javítja az emésztést és a tápanyagok felszívádását, valamint csökkenti a gyomor-bélrendszeri kellemetlenségeket. Fontos azonban, hogy mindig konzultáljon állatorvosával, mielőtt bármilyen jelentős változtatást végrehajtana kedvence étrendjében.

Fogyaszthatnak hidrolizált csirke fehértje tartalmú terméket csirkeallergiával diagnosztizált állatok? (DogoDigestive®, DogoMaxy®, DogoMini®, DogoJunior®)?
Igen, a termék biztonsággal fogyasztható, hiszen a hidrolizált fehérjét tartalmaz.

 A hidrolizált csirkemájfehérjéket a fehérjék kezeléséből (hidrolíziséből) nyerik, amelynek célja, hogy azokat kisebb alkotórészeikké (aminosavakká) redukálják. A „hidrolizált fehérjék” kifejezés, amely a szabályozási profil alatti megfogalmazás, értelmezési kétségeket kelthet, mivel a gyakorlatban a hidrolizált fehérjék aminosavak. A hidrolízis (amely egyfajta előemésztés) az a folyamat, amely hő-, nyomás- vagy enzimreakciókon keresztül megtöri az aminosavakat összetartó peptidkötést, és fehérjéket képez. Így az összetett fehérjék többé-kevésbé hosszú aminosavláncokra bomlanak (amelyeknek már nincs fehérjeszerkezetük), egészen az aminosavakig, az alapegységekig. Ezeket az aminosavakat az állat szervezete nem ismeri fel allergénként, mivel szerkezetük teljesen eltér az eredetitől, így táplálékként használhatók olyan állatoknál, amelyeknek problémái vannak az adott táplálék emésztetlen (nem hidrolizált) fehérjéivel.

Mi a teendő ha az állat véletlenül elfogyasztotta a csomag teljes tartalmát?
Felhívjuk figyelmét, hogy a termék (bontott  vagy bontatlan csomagolásban) a címkén és a dobozon található figyelmeztetéseknek megfelelően gyermekektől és állatoktól elzárva tartandó.  Amennyiben az állat a doboz teljes tartalmát elfogyasztja, győződjön meg róla, hogy nem nyelt le a dobozból műanyag darabokat.  Természetesen a termék összetételével kapcsolatosan azt javasoljuk, hogy konzultáljon állatorvossal, aki a helyzetnek megfelelően dönt a szükséges kezelésről – főleg ha kistesű, növendék vagy idős állatról van szó, hiszen a testtömege és az életkor befolyásolhatja a a felszívódás mértékét és gyorsaságát.
Amennyiben a háziállatom betegségét illetően tanácsra lenne szükségem, hogyan tudok kapcsolatba lépni Önökkel?

Kérjük keressen minket bizalommal akár Facebook és Instagram oldalunkon, vagy írjon a dogotekahungary@gmail.com e-mail címre.

Vásárlói Visszajelzések

Kajla fülű Psarna de BOVRIL papillon kölykök

„Psarna de BOVRIL – papillon" "A DogoJunior adagolásának megkezdése után néhány nappal szépen kiegyenesedtek a kiskutyáink fülei!!! Egyéb készítmények használata nélkül értük el a képen látható állapotot. Azoknak a készítményeknek a használatát pedig különösen...

Bob, az angol bulldog és a DogoDigestive esete

„DogoDigestive tabletta? Imadjuk!!! Bob, a szagos kis angol bulldogunk néhány nap DogoDigestive tabletta szedése után abbahagyta a kellemetlen szagú pukizást, és aki hasonló problémával küszködő fajtával él együtt, az tudja csak igazán miről beszélek! Megkönnyebbülés!...

Csaucsau kutya hasi fájdalommal a bélben lévő levegő miatt

„Mennyire vagyok elégedett a DogoDigestive termékkel? Erről meg kellene kérdeznünk Noah-t 😁sajnos azt nem lehet, de én azt tudom mondani, hogy több mint elégedettek vagyunk!!! Néha még pukizik, de nincs okunk panaszkodni, amióta a DogoDigestive tablettát kapja,...
Nyári Akció