Barion Pixel

DogoDigestive®

A Dogo Digestive egy tabletta formátumú táplálékkiegészítő kutyáknak és macskáknak, amely betain-hidrokloridot, mangót, tárnicsot (Gentiana) és orvosi angyalgyökeret (Angelica Archangelica) tartalmaz.

A Dogo Digestive hozzájárul a normál gyomor és bélműködéshez, hiszen az emésztés folyamatának minden fázisát támogatja.

A DogoDigestive beadása a főétkezések előtt javasolt.

12 900 Ft

DogoDigestive®

A táplálkozás minden élőlény számára alapvető igény, ezért fontos, hogy kedvence étrendje kiegyensúlyozott és változatos összetételű legyen, a jó közérzet és a hosszú élet érdekében . Ebben elsődlegesen fontos a bevitt táplálék (ipari vagy házi készítésű) megfelelő emésztése; különös tekintettel arra, hogy a kutyák és macskák emésztése, akárcsak az embernél, rendkívül összetett folyamat – és több órát vesz igénybe (átlagosan 24 és 36 között kutyáknál és macskáknál) – a szerveknek tökéletes harmóniában kell lenniük. A Dogoteka úgy határozott, hogy megalkotja a Dogo Digestive tablettát, amely egy rendkívül innovatív takarmánykiegészítő, hiszen olyan aktív összetevőket tartalmaz, mint a mangó, a magnólia, az ánizs, a tárnics  (vagy encián) és az arkangyal gyökér, mindezekkel támogatva az emésztési folyamat minden szakaszát.

A DogoDigestive emésztést serkentő, görcsoldó, enzimatikus és eupeptikus hatású hatóanyagokat és szélhajtó növényeket tartalmaz (a keserű összetevők kedveznek a gyomorváladéknak)

Összetétel: Hidrolizált állati fehérje (baromfi eredetű), inaktivált élesztő (Saccharomyces  cerevisiae), maltodextrin, friss gyümölcsök és zöldségek feldolgozásából származó termékek és társtermékek (Mango-Mangifera indica L.- gyümölcspor) 4%, gyógynövények feldolgozásából származó termékek ( Gentian- Gentiana lutea L.- gyökérpor 4%, Angelica-  Angelica archangelica L.- gyökérpor 4%, ánizs- Pimpinella anisum L.- gyümölcspor 2,5%) ,  Sztearinsav magnézium sója, Feldolgozásból származó termékek gyógynövényekből ( Magnolia- Magnolia officinalis Rehder & Wilson – kéregpor 2%), Gombákból (Aspergillus Oryzae) származó egysejtű fehérjék, Zsírsavak monodi és trigliceridjei (gliceril-behenát)

Adalékok kilogrammonként: vitaminok, pro-vitaminok és kémiailag jól meghatározott, hasonló hatású anyagok: Betain-hidroklorid 180.000 mg/kg

Technológiai adalékok: Mikrokristályos cellulóz; kicsapódott és szárított kovasav

1 g-os tablettában található összetevők:  
Betain-hidroklorid 180 mg
Mangó – Mangifera indica L.- gyümölcs 40 mg
Tárnics – Gentiana lutea L.- gyökér 40 mg
Angyalgyökér – Angelica archangelica L.- gyökér 40 mg
Ánizs – Pimpinella anisum L.- gyümölcs 25 mg
Magnolia- Magnolia officinalis Rehder & Wilson- kéreg 20 mg

Bővebben a termék összetevőiről:

MANGO (Mangifera indica L.)

A mangó gyomorégéstől szenvedőknek ajánlott, mert nagy mennyiségben tartalmaz -főként fehérje típusú – enzim emésztést serkentő anyagokat. A mangónak számos olyan tulajdonsága van, amelyek tökéletesíti az emésztőrendszer működését. Például emésztőenzimek azon csoportját tartalmazza, amelyek képesek lebontani a nagy élelmiszermolekulákat, így ezek könnyen felszívódnak. Ezek az enzimek képesek az összetett szénhidrátokat cukrokra, például glükózra és maltózra bontani.

A mangó természetes forrása az emésztőenzimeknek, például a proteáznak és az amiláznak, amelyek elősegítik a fehérjék és szénhidrátok lebontását az emésztés során. Ezek az enzimek elősegítik a tápanyagok emésztését és felszívódását a kutya bélrendszerében, hozzájárulva a táplálék jobb felszívódásához.

MAGNÓLIA (Magnolia officinalis Rehder & Wilson)

A magnólia segíti az emésztési folyamatot, szabályozza a gyomor-bélrendszer motilitását és egyensúlyba hozza a száj baktériumflóráját; a gázok eltávolítását is segíti. Elősegíti a testnedvek elvezetését. Görcsoldó hatású.

ÁNIZS (Pimpinella anisum L.), TÁRNICS vagy Encián (Gentiana lutea L.), ANGELICA (Angelica archangelica L.)

Az ánizs, az encián és az angyalgyökér olyan gyógynövények, amelyek emésztést elősegítő és szélhajtó tulajdonságaikról ismertek, azaz képesek enyhíteni az emésztőrendszeri betegségeket, például a puffadást és a hányingert . Ezek a gyógynövények illóolajokat és aktív vegyületeket tartalmaznak, amelyek elősegítik a bélmozgást és az epe kiválasztását, hozzájárulva a zsírok jobb emésztéséhez és a bélgyulladás megelőzéséhez.

Az ánizs segíti a bélrendszert perisztaltikáját . Fontos tulajdonságai közé tartozik hogy a benne lévő anetolnak köszönhetően csökkentik a hasi kiteltséget, gátolják a bélfermentációt és a puffadást azáltal, hogy ellazítják a bél simaizmait. Nyugtató és görcsoldó hatása.

Az angyalgyökér emésztést serkentő, tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik, nehéz vagy lassú emésztés esetén jól használható. Étvágytalanság esetén is hasznos. Görcsoldó és eupeptikus ( étvágy fokozó) hatása van.

A tárnicsot különféle készítményekben használják az emésztés elősegítésére, mivel közvetlen hatása van ez egyes reflexmechanizmusokra (vagális inger) ezáltal fokozza a gyomor motilitását és a gyomor peptikus hidroklorid szekrécióját. Az encián az étvágy serkentésére és a diszpepsziás rendellenességek, például a teltségérzet és a puffadás kezelésére is szolgál. Az encián magas keserűanyag-tartalmának köszönhetően nagyon hasznosnak bizonyult a fent említett betegségek kezelésében. Ezek az anyagok ugyanis képesek az ízreceptorok stimulálásával serkentik a nyál- és a gyomornedv-elválasztást. Mindez tehát az étvágy növekedését, az emésztési folyamatok javulását és az esetleges diszpepsziás rendellenességek csökkenését eredményezi.

Gyulladáscsökkentő, vizelethajtó és a májvédő és az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatása régóta ismert.

Összefoglalva, a természetes emésztőenzimeket és szélhajtó gyógynövényeket tartalmazó élelmiszerek fogyasztása jótékony hatással lehet a kutyák emésztési folyamataira javítva az emésztést és tápanyag-asszimilációt, és csökkentik a gyomor-bélrendszer kellemetlen érzéseit. Fontos azonban, hogy mindig konzultáljon állatorvosával, mielőtt bármilyen jelentős változtatást végrehajtana kutyája étrendjén.

 BETAINE HCL

A betain a szervezet természetes tápanyaga, mely segít megelőzni az emésztőrendszer- koszorúér-, és egyéb izombetegségeket. Sósavval látja el a szervezetet és nélkülözhetetlen a B12-vitamin, a kalcium és a vas felszívódásához.

Közreműködik az emésztésben azáltal, hogy sósavat biztosít, amely szükséges a fehérjék emésztési folyamataihoz. Hatásával elkerülhető a sejtek kiszáradása a jelenlévő víz mennyiségének kiegyensúlyozásával. Közreműködik a folyadékok szállításában is a testben.

A gyomorégést, az emésztési zavarokat, a puffadást és a refluxot gyakran a túlzott savtermelés okozza. Azonban ezek a tünetek gyakran a gyomor sósavtermelésének hiányához kapcsolódnak, melynek tünetei gyakran megegyeznek a gyomor túlsavasodásával.

A betain HCL növeli a sósav szintjét a gyomorban, ami szükséges a megfelelő emésztéshez és a táplálék lebomlásához. A fehérjék teljes emésztéséhez és az aminosavak felszívódásához normál mennyiségű sósav szükséges. A B12-vitamin élelmiszerekből történő kinyeréséhez is szükséges. A betain HCL ezért segít a gyomor savszintjének helyreállításában .

Alkalmazási javaslat:

Az ajánlott mennyiséget naponta közvetlenül szájon át adagolva vagy takarmányba keverve kell beadni az orvos utasítása szerint

Étkezés előtt ajánlott beani. Mindig biztosítson friss vizet az állatnak.

Napi Adagolás

Az állat súlya Ajánlott napi adag
Kutyáknak
10 kg testsúlyig napi 1 tabletta
10-20 kg testsúllyal napi 2 tabletta
20-30 kg testsúllyal napi 3 tabletta
30-40 kg testsúllyal napi 4 tabletta
40 kg testsúly felett napi 5 tabletta
Macskáknak               
5 kg testsúlyig ½ tabletta
5 kg testsúly felett 1 tabletta

Tárolás:A csomagolás felbontása után gondosan zárja le és tartsa hűvös, száraz helyen a terméket.

Kiszerelés: 30 db 1 g-os osztható tabletta (nettó súly: 30 g)

GYIK – Gyakori kérdések

Kinek ajánlott a DogoDigestive?
Dogo Digestive is indicated whether your pet is fed with industrial or homemade food. It is a complementary feed designed for normal gastric function and is formulated with a series of active ingredients, many of which are natural, which accompany your pet in all delicate phases of digestive process.
When is it recommended to take Dogo Digestive?
We recommend taking it immediately before meals, to accompany the entire digestive process.
Why is Dogo Digestive particularly suitable if your dog is fed on industrial food (dry or wet?)

If your pet eats mostly commercially processed foods such as kibble or canned food, even if the rations are designed and balanced specifically for animals, there is a good possibility that it is not getting all the enzymes it may need as processed foods lack digestive enzymes, which are instead present in fresh foods.

While your pet’s body may produce some of the enzymes needed to digest food, it always relies on the enzymes naturally present in fresh food to aid in optimal digestion.

Digestive enzymes are nutrients that can contribute to many biochemical reactions of the body and are present in large quantities in many fresh foods, as well as being naturally produced.

Usually the activity of the stomach, intestines, liver and pancreas manages to provide the right enzymatic contribution to carry out the various organic functions, but sometimes the mechanism gets jammed.

Consuming certain foods rich in natural digestive enzymes helps rebalance the sufficient amount to the body to improve digestive processes, giving a new balance, but this is not always possible or indicated in large quantities in the diet of dogs and cats.

Additionally for highly processed diets such as kibble that is high in starches and carbohydrates, including rice, ancient grains, potatoes or legumes, your pet needs a specialized digestive enzyme formula that can handle the heavy carbohydrate load.

In addition to a diet based on refined foods, even a stressful period or a food intolerance they can lead to a lack of digestive enzymes or difficult digestive activity.

For all these reasons, we recommend adding Dogo Digestive to your diet.

What does Dogo Digestive contain? And how do the natural active ingredients contained within it help the digestive process in dogs and cats?
Dogo Digestive, an extremely innovative complementary feed, containing a series of active ingredients such as Mango, Magnolia, Anise, Gentian and Angelica which support and favor all stages of the delicate digestive process. Here are some functions of these natural active ingredients:

The enzymes present in mango help promote efficient digestion.

These enzymes facilitate the digestion of nutrients and their absorption in the dog’s or cat’s intestines, contributing to a better assimilation of food.

Magnolia supports the digestive function and has an antispasmodic action.

Anise, gentian and angelica are instead herbs known for their digestive and carminative properties,

that is able to relieve gastrointestinal disorders such as flatulence, nausea and abdominal swelling. These herbs contain essential oils and active compounds that promote intestinal motility and the secretion of bile, contributing to a better digestion of fats and the reduction of intestinal inflammation.

In summary, the consumption of foods containing natural digestive enzymes and carminative herbs can promote the stages in the digestive process of dogs and cats, improving digestion and assimilation of nutrients, and reducing gastrointestinal discomfort. However, it’s important to always consult your vet before making any significant changes to your pet’s diet.

My dog is allergic to chicken. You can use Dogoteka products which contain hydrolyzed chicken proteins (hydrolyzed animal proteins from poultry liver)?
The answer is YES, IN COMPLETE SAFETY.
Hydrolyzed chicken liver proteins are obtained from a treatment (Hydrolysis) of proteins aimed at reducing them to their smaller constituents (amino acids). The term “hydrolyzed proteins”, which is the wording to be used under the regulatory profile, can generate interpretative doubts because in practice the hydrolyzed proteins are amino acids. Hydrolysis (which is a kind of predigestion) is the process that breaks through heat, pressure or enzymatic reactions the peptide bond that holds the amino acids together to form proteins. Thus complex proteins are broken down into more or less long chains of amino acids (which no longer have the structure of proteins), up to the amino acids, the basic units. These amino acids are not recognized by the animal’s body as allergens, because the structure is completely different from the initial one, so they can be used as food in animals that have problems with the undigested (non-hydrolyzed) proteins of that food.
Accidental ingestion of whole product packaging
We remind you that it is good practice to keep the unopened package away from the reach of children and animals, as indicated in the warnings on labels and boxes. The greatest risk in the event that a dog ingests the entire contents of the package is that it may in a hurry swallow pieces of plastic, much more harmful than the active ingredients contained in the product. However, given the variability of the subject with respect to body weight, breed and age, the advice we would like to give is to consult your veterinarian who will be able to assess the situation from time to time by knowing the dog thoroughly.
What if I have a specific question about my pet and I need personal advise?
You can contact us on Facebook, Instagram or write us an email to dogotekahungary@gmail.com