Barion Pixel

CortiAdapt®

Táplálékkiegészítő készítmény folyadék formájában kutyák és macskák számára. A CortiAdapt az egészséges bőr és szőrzet megóvására, valamint gyulladással járó betegségek megelőzésére ajánlott.

JAVALLATOK
A CortiAdapt kutyák és macskák számára kifejlesztett készítmény, amely olyan gyulladással járó betegségek megelőzésére ajánlott, mint például:
viszketéses bőrgyulladás, bolha okozta atópiás bőrgyulladás
vírus okozta torokgyulladás és megfázás
Kötőhártya-gyulladás
Szájgyulladás
Macskák immun rendellenességei (eosinophilic granuloma)

14 800 Ft

Összetétel:

Finomított napraforgóolaj, finomított fekete ribizli olaj* 30%, halolaj, háromszínű árvácska (Viola tricolor) por* 1%, kerti karticavirág (Nigella sativa L.) magpor* 1%.

ProRibes* egy védjegyzett keverék, amely a következő hozzávalók összetevőkből áll: finomított fekete ribizli olaj, árvácska por, katicavirág magpor.

 Adalékanyagok kilogrammonként:

Antioxidáns: növényi olajokból kinyert tokoferol kivonat; csomósodást gátló anyag: kolloid szilícium-dioxid.

 

Alkotóelemeinek jellemzése
Víz
Fekete ribiszke (Ribes Nigrum) L. glicerin-macerát 70%
ProRibes® 10 %
Feketekömény (Nigella sativa) kivonat 0,9 %
Háromszínű árvácska (Viola tricolor) kivonat 4,5 %
Fluid extract of Helichrysum Italicum 0,5 %
ProRibes® keverék, melyben a következő összetevők egyesülnek:

  • Fekete ribiszke (Ribes Nigrum) glicerin-macerát formában
  • Háromszínű árvácska (Viola Tricolor) növényi folyadékkivonat
  • Feketekömény (Nigella Sativa) magkivonatának szerepe, hogy a fontos aktív összetevőket kalibrálja, amelyek jelen vannak a növények különféle alkotóelemeiben.
  • Az összetevők szinergiája által minden aktív összetevő a legoptimálisabban kerül kihasználásra, így megakadályozza az allergiás rendellenességek kialakulását.

Fekete ribiszke (Ribes Nigrum) A növényi rügykivonatok olyan friss embrionális szövetekből előállított készítmények, amelyek különösen aktív összetevőikről ismertek. Számos növényi rügy kivonat rendelkezik kimagasló tisztító hatással, továbbá javítja a szervezet védekező képességét is. Ezek közül minden bizonnyal a leghatékonyabb a Fekete ribiszke. A Fekete ribiszke rügy gazdag nélkülözhetetlen olajokban, flavonoidokban és glikozidokban, valamint a glicerin-macerát formának köszönhetően az immunrendszer szintjén hat, így az állatok természetes védekezőképességét élénkíti, különösen stressz hatás alatt.

Olasz Szalmagyopár (Helichrysum Italicum) és Feketekömény (Nigella Sativa) A Fekete ribiszke együttesen az Olasz Szalmagyopárból kivont flavonoidokkal és olajokkal, valamint a Feketeköménnyel kombinálva, amely szintén gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és esszenciális zsírsavakban erősítik és javítják a szervezet természetes védekezőkészségét.

Háromszínű Árvácska (Viola Tricolor) A ProRibes® keveréket a megfelelő kominációval alkalmazott Fekete ribiszke és a Kerti Kativirág mellett, a Háromszínű árvácska teszi teljessé. A növény szintén dús flavonoidokban, szaponinokban és zselatin anyagokban (mucilage), ezek együttesen mind stimulálják a normál felhám működését.

(Tudományos irodalomi forrás: In Gemmo – derivative of Ribes nigrum are flavonoids, glycosides and essential oil of cortison-like action able to prevent the onset of inflammatory processes.)
Bibliográfia: Inhibitory effects of proanthocyanidins from Ribes nigrum leaves on carrageenin acute inflammatory reactions induced in rats” Garbacki N., Tits M., Angenot L., Damas JStudio Netien e Raynaud della facoltà di Farmacologia dell’università di Lione

Cortiadapt® javasolt az állati bőr erősítése és táplálása céljából. A Fekete ribiszke (Ribes Nigrum), Háromszínű árvácska (Viola Tricolor) és Feketekömény (Nigella Sativa) összetétele támogatja az immunrendszer megfelelő működését és kivonatuk keveréke fokozott hatással jár. Továbbá a Háromszínű árvácska hozzájárul a normál felhám működéséhez.

Napi adag
Kutyáknak és macskáknak 5 kg testsúly alatt 1 ml
Kutyáknak és macskáknak 5-10 kg testsúllyal 2 ml
Kutyáknak és macskáknak 10-20 kg testsúllyal 4 ml
Kutyáknak 20-30 kg testsúllyal 8 ml
Kutyáknak 30 kg testsúly felett 12 ml

Csomagolás:
CortiAdapt® táplálékkiegészítő készítmény folyadék formájában kutyák és macskák számára
Kiszerelés: 100 ml

Alkalmazási javaslat:
Adagolási javaslat szerint, az állat súlyának megfelelő mennyiség naponta kétszer közvetlenül adható szájon át az állatnak, vagy táppal együtt.